Karneval på Lanzarote


Flotte farver, vakre mennesker, herlige rytmer og en utrolig stemning!

Endelig klaffa det, vi fikk med oss karnevalet tredje gang vi besøkte Lanzarote. Det var en stor opplevelse, og en farverik opplevelse! Vi fikk også masse sol og fant ut hvor i Puerto del Carmen vi kan ha det varmt og deilig selv om det blåser.

Lanzarote er den øya vi liker aller best av Kanariøyene. Den er nesten som et lite barn, nyfødt og nyvasket. Og ja den er jo ganske ny, ikke så mange hundre år siden mange av fjellene ble født. Fjellene er farverike: rødt, brunt, svart, oransje og gult. Alt ettersom hvordan solen skinner. Husene er lave og hvite med blå, grønne eller brune vinduskarmer og dører. Det er noe ?gresk? over bebyggelsen i Puerto Del Carmen.


Puerto Del Carmen er som en liten gresk småby

Vi bodde i gamlebyen, rett over fiskehavna. Vi satt og sola oss på balkongen, og vi fulgte med fiskebåtene og turistbåtene som gikk ut og inn. Herifra gikk det også båt til Fuerteventura. Det var ikke lange avstanden til restaurantene i gamlebyen heller, og en fin spasertur til hovedgata langs de tre flotte strendene. Det var jo derfor vi oppdaga hvorfor havna ble lagt akkurat den lå for mange år siden, vi hadde det lunt og vindstille mens det blåste til tider kaldt og surt på den andre siden, på Playa Grande

Farverike båter i fiskehavna

Karnevalet var flytta dette året pga av arbeider i fiskehavna. Flaks for oss som bodde der. Kunne vel kanskje ha vært litt for heftig med fest og konserter utenfor soverommet for oss ?gamle?. Det var laget konsertarena i hovedgata Avenida de la Playas, og der var det flotte konserter og orkestre hver kveld i karnevalsuka. Paraden på karnevalslørdagen var en STOR opplevelse. Den varte i flere timer. Vi hadde bestilt bord på Vikinghuset og det var vi glad for. Det var ikke lett å få bordplass med utsikt denne lørdagskvelden.
Opptoget var fylt med rytmer, kostymer, musikk og fantasifulle doninger. Veldig mange hadde også kledd seg ut uten å være deltager i noen grupper i opptog eller konserter. Vi observerte bl a en turistfamilie som hadde kjøpt seg parykker og pyjamaser. De vandra rundt med teddybjørnen, ungene og narresmokken og hadde det aldeles herlig.

Rita på Vikinghuset er absolutt med, og har meny tilpasset karneval

Tips til andre som vil oppleve karneval men ikke hele døgnet, finn ut hvor festlighetene har sitt sentrum og velg hotell etter dette. www.canariposten.com er en nyttig side for alle som liker kanariøyene. I år, 2011 er karnevalsopptoget i Puerto del Carmen lørdag 12. mars

4 kommentarer om “Karneval på Lanzarote

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s