Portugisisk krigsskip

 

Portugisisk krigsskip er en uvanlig gjest på stranda i Puerto del Carmen, men etter flere dagers pålandsvind så kan det skje. Dette bildet er et virkelig blinkskudd, den lysblå maneten er fylt med luft for å kunne blåse av gårde. Ikke så veldig lenge ser den slik ut på land, den falt sammen straks etter bildet ble tatt.

Det skjedde da vi var der i januar 2006, masse små lyseblå geleklumper havna inn på stranda. Vi går som oftest en tur i strandkanten hver dag, også denne dagen. Det hadde blåst kraftig i flere dager og det var ikke bade og solevær egentlig, selv om det alltid er noen tøffinger som dukker seg. Vi møtte en veldig oppskjørtet tysker som pekte på disse trådene og klumpene og sa at det var livsfarlige portugisiske krigsskip. Like etter ble det røde strandflagget heist og badevaktene plukka opp og kasta mange av de som lå på stranden.

Portugisisk Krigsskip er ingen hyggelig badekamerat, vi slo opp på internett etterpå og fant følgende:

Portugisisk krigsskip (Portuguese Man-of-war)
De portugisiske krigsskipene er de slemmeste dyrene i verden. Disse manetene har nemlig opptil 20 meter lange nesletråder som er giftige nok til å lamme et menneske
Denne maneten er gjennomsiktig purpurblå, og seiler av gårde på overflaten med noe som ligner på en halvt oppblåst kondom og den gassfylte kroppen er rundt 5 centimeter lang. Kan være farlig for mennesker. Treffer du et portugisisk krigsskip bør du altså svømme så fort du kan i den andre retningen.

PSST: Vi fant ingen bilder som var så gode som vårt!!! Vi fant for øvrig også at det finnes to typer av denne eklingen, og kanskje «vår» var den «minst» farlige av disse to ettersom den var mindre , men vi kan se minst to tråder i sanden. Den som var mindre farlig skulle ha bare en tråd etter seg. Uansett, ikke vanlig med denne gjesten på strendene på Lanzarote iflg lokalbefolkningen.

En kommentar om “Portugisisk krigsskip

  1. Ja disse vakre, men veldig ubehagelig skapningene finnes stort sett i mye varmere vann og jeg har sett de i Australia noen ganger.
    Ett godt tips om du har blitt brent av manet er å helle rødvin over den såre huden, men om du vil spare rødvinen til et bedre formål funker eddik også:)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s