Vi vil bestemme selv!


Dette ble bestilt som «Side Sea View», kan dere se noe hav her?
 

Alvorlig talt, nå kan vi bestille sitteplasser på flyet på den måten at vi går inn på internett, finner fram den rette linken, får opp bildet av alle flystolene og klikker på den stolen vi vil sitte på. Hvorfor kan ikke dette systemet videreføres til hoteller og rom og leiligheter? På alle hoteller finnes det et bilde/kart på veggen som viser nødutganger og lignende, akkurat, tegningene finnes allerede og kan lett overføres til bestillinger på internett, må bare putte inn pil med nord og sør!!


Her kan vi klikke og velge

Jeg er i grunnen ganske lei av å betale for en vare jeg «kanskje»  får!!!  Når jeg vil ha en leilighet med balkong, så er det ganske irriterende å komme ned til hotellet og finne ut at jeg fikk leilighet med terrasse på bakkenivå. Kanskje har andre det helt motsatt, de VIL ha terrasse og får balkong, jeg får morgensol og vil ha kveldssol, eller motsatt!!!

Ferien kan jo bli ganske så ødelagt av slike ting, jeg hater å bo på bakkenivå, jeg føler meg utrygg, er redd for både kryp og andre ubudne gjester for eksempel?? Andre vil ikke ha balkong og vil være nede på bakkenivå. Reiser vi sammen med barn og barnebarn så vil vi absolutt ha balkong mot bassengområdet. Reiser vi alene vil vi absolutt ikke ha balkong mot bassengområdet. Vi er nok noen vanskelige gjester naturligvis, men hvorfor kan vi ikke få bestemme selv?

Himmelretningen er også forskjellig for hva man ønsker, vi har forskjellige ønsker i forskjellige årstider. På Kanariøyene om vinteren, med fare for noe kaldt vær så vil vi ha en sydvent balkong med god plass og solsenger. Der oppholder vi oss mest i leiligheten så akkurat det er litt viktig for oss. Da nytter det ikke at reiseselskapet sier at de tar hensyn til våre ønsker men kan ikke garantere!!! Putt oss i en nordvendt leilighet og hele oppholdet er ødelagt. Kypros derimot, i varmt og deilig vær , der er det ikke nødvendig med solvent stor balkong, vi er på stranda uansett og vil IKKE ha sol på balkongen når vi kommer hjem.


Litt av en utsikt!

 

Blir vi plassert i en leilighet mot gata og diskoteket som holder det gående til den lyse morgen, da er oppholdet er ødelagt! De helt unge kan sikkert trives utmerket i en leilighet mot gata og diskotek og pub, de oppholder seg på puben eller diskoteket til det er slutt uansett, de får ikke ødelagt noen nattesøvn av den grunn. Jeg vil ha mitt rom på den andre siden, mot sjøen, jeg vil velge min egen musikk når jeg skal sove, og det er faktisk mulig hvis man kan få velge selv hvor i hotellet man vil bo.

Ving har hatt (vet ikke om de har det enda) oversikt over sine Garden-hoteller med kart over bygninger og hvor de forskjellige typer leiligheter lå. Der fantes også tegning over de forskjellige leilighetstyper. Alt dette var veldig bra, da kunne man langt på vei bestemme selv hvilken type leilighet man ville ha i forhold til beliggenhet og himmelretning. Som oftest kunne man også se hvor «resten» av verden befant seg i forhold til rommene.

De aller fleste reiseselskaper tilbyr rom med havutsikt, men hvilken himmelretning er det på balkongen, er der morgensol eller kveldsol? Hvor er gata og diskotekene i forhold til soverommet vårt? Det kan være like viktig det som havutsikt. Det er nok den største grunnen for at vi ofte bestiller hotell på egen hånd og vi drar til hoteller vi har vært før. Da ringer vi hotellet på forhånd og ber om å få akkurat det eller det rommet/leiligheten.

Det hender jo bare rett som det er at vi får rom vi ikke vil ha, men det fikser seg som oftest. Det blir bare en helt annerledes ferie enn vi hadde planlagt på forhånd. Men jeg har fundert mye på dette, hvorfor kan ikke teknologien komme oss til gode på romfordelingen også, og ikke bare på flystolene? Kanskje var det en lydbok jeg hadde på øret som gav meg disse ideene, nemlig  «Syden» av Are Kalvø.. Den er absolutt å anbefale og finnes både som lydbok og MP3-filer, ypperlig til flybruk og feriebruk. Han stiller disse spørsmålene:

 

Hvilken annen vare kjøper vi, til en så pass høy pris, og som vi ikke får se på forhånd og som vi ikke kan klage på etterpå?

 

Det er kanskje ikke så mange som er opptatt av dette? Reiseselskapene gjør så godt de kan for å oppfylle våre ønker, og som oftest går det bra, men slett ikke alltid!


Bak denne kolossen er det ikke mye sol.  Da hjelper det lite at balkongen er stor og fin! 

Dette rommet ville jeg ha klikket på og valgt! Tegningen mangler himmelretning.
 

 

 

 

 

 

4 kommentarer om “Vi vil bestemme selv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s