Hurtigruta og Lofoten


Dette er hurtigruta som vi reiste med

Vi hadde aldri reist med hurtigruta, og vi hadde aldri vært lengre nord enn til Mosjøen, sammen.  Jeg er fra Mosjøen, vi bor på Østlandet i nærheten av Oslo. Det ble alltid slik at vi kom aldri lengre enn til mine folk i ferien.  Det var så mange vi skulle besøke. og tiden gikk allrid så fort  En sommer ble det invitert til søskenbarntreff i Mosjøen, og da bråbestemte vi oss, vi skulle reise med hurtigruta til Lofoten og så kjøre sørover til Mosjøen.

Som tenkt så gjort, internett er god å ha, på to ukers varsel fikk vi ordna med billett fra Rørvik til Stamsund i Lofoten.  Tre netter på rorbu i Lofoten ble det også ei råd med, på kort varsel i juli!

Men ikke ante vi at det var SÅ langt fra Oslo til Rørvik.  Uten å studere kartet så trodde vi at Rørvik var omtrent bare litt lengre enn til Trondheim.  MEN det var mye lengre, mye lengre!

Endelig framme i Rørvik, og vi venter på hurtigruta .

Vi kom oss vel ombord, med både bil og oss selv.  Lugarnøkler ble utlevert, og vi fikk litt hakeslepp, så liten lugar?  Jeg måtte gå en gang til til  «resepsjonen» og spørre om det var riktig at den lugaren vi hadde bestilt, som skulle være litt ekstra stor, var så knøttliten?  Det var riktig.  Vi får vel skylde på det at sist vi var ombord i et lignende skip, så var det et cruiseskip i Middelhavet.  Lugaren var grei nok da vi til slutt fant ut at det fantes en seng til som var hengt på veggen liksom.

Min kjære mann hadde i grunnen ikke bruk for noen seng, han var våken omtrent hele natta, kunne ikke gå glipp av Helgeland som vi seilt eforbi i den lyse sommernatta.  HMM jeg hadde vel sett Helgeland før, og var ikke alltid like begeistret for at han vekte meg for å se Torghatten, De Syv Søstre osv osv.


Her er vi ved innseilingen til Svartisen som ligger helt der inne i fjorden


Vakker utsikt fra et av dekkene

 Øverst oppe var det en salong med digre vinduer, og der var det helt stille.  Der kunne vi sitte og betrakte naturen, lese en bok, eller bare se og se på alt det vakre som vi dro forbi.  Tusen takk for at der ikke fantes en påtrengende og påtvungen underholdning ombord på denne turen.  Det hadde blitt helt feil!

Nydelige publikumsområder


Landego ved Bodø

Langt der framme skimter vi Lofotveggen


 Her er vi kommet til Stamsund

Det ble en dyr tur, vi hadde fullpensjon i ettdøgn, og med bil og oss så ble det vel i overkant av hva vi har betalt for et døgn noengang, men det var verdt det, nå har vi reist med Hurtigruta!

Bilen ble forresten skadet i lasterommet.  En søppelcontainer ramla oppå fronten da de skulle flytte containeren.  Det var ikke verre enn en bulk, og det ble ordnet med forsikringsoppgjør.

Første stopp er Kræmmervika.  Der hadde vi hørt at de skulle ha så god fiskesuppe. og det stemte.

Her har vi parkert i veikanten for å ta bilde av disse innbyggerne her.

Neste stopp og overnatting er Henningsvær, og her rant vannet ut, ha ha ha, det kom heldigvis tilbake.  Slik flo og fjære finnes ikke på Østlandet. 

Svolvær, og alt er bare så vakkert.  Vi prøvde å komme med på en turistbåt til Trollfjorden, men alle var fulle.  Da fikk vi, sammen med flere andre turister, bli med en fiskebåt istedefor, ja til Trollfjorden.


På vei til Trollfjorden, se de blå fjellene i bakgrunnen!


Vakkert, vakkert


Inne i Trollfjorden er det trangt, og båten drar helt inn til fjellveggen for at vi virkelig skal få kjenne på den lille fossen.

Sannelig blir det trangt her inne når hurtigruta også kommer sigende.  På veien tilbake til Svolvær var det mye som foregikk.  Plutselig stanset båten, mannskapet plukka fram fiskeutsyr, for nå skulle vi fiske.  De gav seg ikke før  de tyske turistene hadde fått et par fisker.  Videre på vei mot Svolvær, båten bråvendt e inn mot land.  Jo fordi det satt noen ørner der på land som vi burde få se!  Artig tur, vi var borte i fem timer, trodde turen skulle ta tre timer. Det var en opplevelse dette også!

Jeg tror nesten jeg må si at Lofoten er det vakreste stedet jeg noen gang har sett! 


Farvel, det ble en turbotur, tre dager i Lofoten er vel ikke akkurat så lenge.  Vi håper på å komme tilbake en dag, og da skal vi ta hurtigruta helt fra Bergen, tror jeg….

6 kommentarer om “Hurtigruta og Lofoten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s