Fine dager på Lanzarote!


Dukker med kropp av palmeblader

 

Det foregår noe hele tiden her på Casas heddy, og torsdag kveld var det foredrag om kanarisk kultur og håndverk, med lysbilder.  Det var ganske interessant, mye vi ikke visste fra før. Det skal bli spennende å være med til markedet i Hiara. Der finnes det mye lokalt håndverk vi kan få kjøpt og markedsdagen er på lørdag.

 


Nam nam, kanaripoteter med mojo-saus

Dagens overraskelse, til lunjsj på fredag  fikk vi kanariske retter, og jeg fikk endelig Papas Arrugadas, kanaripoteter med mojo-saus. Det er min kanarimat, så nå er jeg fornøyd og kan reise hjem! 

Etter middagen tok vi taxi til Las Vistas og Fredagspilsen.  De fleste gjestene der møtte vi vel omtrent i døra ettersom vi kom så sent, men vi har i alle fall vært der!  Fredagspilsen er et tiltak for nordmenn som overvintrer her, og for turister som oss.

 

 


Lanzarotes «Trollstigvei»

Lørdag

Tidlig opp, frokost, og så av gårde til Haria og marked.  Det var en fin tur med Casas Heddy-bussen.  Vi kjørte innom noen landsbyer, og vi var også omtrent på Lnzarotes høyeste punkt.  Derifra og ned, Lanzarotes «Trollstigvei»  Ganske høyt og langt ned, mange svinger og litt skummelt, men veien var jo bred og fin, så det er nok veistykker i Norge som er langt verre enn dette.


Tja hva skal man bruke denne til da?  Laget av lavastein

 


Mye godt her


Kanarihatter og dukker

 


Rosetter, en spesiell teknikk fra Lanzarote

Markedet var akkurat passe stort, og inneholdt saker og ting fra Lanzarote.  Det var et herlig marked, her kunne vi ha handla masse hadde vi hatt plass i kofferten,  Her fantes det bakervarer, såpe, oster, palmelikør, Lanzarotedukker, stråhatter, smykker og mye mye mer.  Og ikke noe som var made in China eller Taiwan.  Dit skal jeg tilbake hvis jeg noen gang er på Lanzarote igjen.  Det er jo også så mye grønnere og frodigere der nord, vi kunne se at det lå skyer over toppene før vi kom dit.

 

 

I morgen har vi ingen planer, kanskje vi plutselig finner på noe, tar en taxi ned til strandpromenaden for eksempel.  Det er faktisk meldt overskyet vær i neste uke, så egentlig burde vi krampesole oss så lenge vi har solen her!!!

 

 


Arbeidsredskapet for å lage Lanzarote-rosetter

4 kommentarer om “Fine dager på Lanzarote!

 1. Hi hi, liker å lese dine krasse reiseobservasjoner. Må si jeg ble overrasket over ideen med å kunne velge eget rom etter rom/hotellbeskrivelser. Den var virkelig god! Det ville vært så betryggende å vite at du fikk det du hadde betalt for. Jeg liker ikke formuleringer som side/seaview for eksempel. Lett å blande sammen og stort rom for misforståelser. En legger så mange penger og forberedelser ned i at ferien skal bli perfekt og da er det sørgelig å stirre inn i en murvegg/slitne bygninger/byggeplass osv. Eller om en skal måtte ligge våken hele natten på grunn av gatestøy/discoteklarm. Rommene kunne også vært priset etter beliggenhet – vil en ha alt perfekt, så kunne de jo kostet litt mer. Dersom en ikke brydde seg om beliggenhet, var opptatt av å få rommet til lavest pris og kun skulle sove på rommet, så kunne en velge de med litt semlere beliggenhet.
  Og ja, er det ikke mulig å ta hensyn til andre? Har sittet i timesvis rett opp og ned på fly og lyttet til skravla som gåt rett bak stolryggen. Prøver du å legge setet litt bakover for å hvile nakken, skriker de opp om dårlige knær og dårlig plass til seg og sitt. Har vært så sliten enkelte ganger at jeg lover meg selv å aldri fly charter mer. (Heldigvis varer lovnaden ikke så lenge da). Men det bør jo være mulig å ta litt hensyn til andre.
  Og så må jeg si tusen takk for tipset om Are Kalvøs «Syden». Tror jammen jeg skal ha den på øret nedøver til Tyrkia i mai. Det kan få tiden til å fly og flyskrekken til å roe seg litt…
  Takker også for tipset med å scanne dokumenter og legge på en sikker internettside.
  Ønsker dere fortsatt deilig opphold på Lanzarote. Håper andre uken gir deilig sol og at dere føler dere uthvilt og friske:))

  Liker

 2. Tusen hertelig takk Hilde, for ORDENTLIGE kommentarer! Jeg skriver og skriver og synes vel at alt skal med, selv om det er kritisk! Her har vi det så travelt med trim og fysiske utskeielser, så det blir lite blogging, men det blir notert ned hver dag, så blogg kommer etterhvert.

  Liker

 3. Helt i orden, Hilde er fint navn det:)
  Så mye som du reiser så er jo du den rette til å komme med kritiske innspill. Nå reiser jeg vel en eller to ganger i året, men det er ofte flyturen hjem som er marerittet, og på forhånd er det engstelsen over å ikke vite hva som møter en på hotellet i forhold til plassering og standard.
  I år skal vi til IC Residence, med Nazar. Har virkelig troen på at dette kommer til å bli bra. (Det bør det jo etter pris å dømme). Men til tross for at vi skal ha en av villaene rundt bassenget, så er det små ting som uroer. Skal vi be om å få ligge i øverste etg eller i første etg? Blir det nok plass på bassengøyene når vi er 4 i familien, pluss at en må dele med nabovillaen? Ser for meg at det må deles på, annen hver dag eller noe. Men det avhenger jo om en har hyggelige naboer.(Dette kan jo bli irritasjon, særlig om det er noen av de arrogante russere vi møtte på Topkapi Palace, blant annet uten køkultur og som lasser masse mat på tallerkenen som de ikke spiser opp).
  Og så har jeg sett at noen av villaene deres ligger med baksiden (bla. ene soverommet) vendt mot inngangspartiet. Blir liksom ikke avslappende balinesisk meditasjonstemning av trafikk til og fra hotellet.
  Men nå svartmaler jeg situasjonen veldig da (men er liksom typisk at det ofte stemmer litt). Men da hadde det jo vært moro å kunne velge blant de villaene som var tilgjengelig, slik at alt ble PERFEKT!!
  Så hyggelig at dere har utbytte av ferien. Sikkert godt å få trene i varme omgivelser. Kroppen mykner så godt i varmt klima og smertene minker litt. Klart du ikke må bruke kvalitetstiden på å sitte ved pc, det kan du ta etterhvert. Minnene forblir der, så nyt tiden godt. Gleder meg iallefall til å følge med senere. Du skjønner, jeg leser alt som handler om «syden» nå mens jeg venter på at ferien skal nærme seg. Har dere vurdert å bosette dere i varmere strøk om vinteren? Skulle ønske jeg kunne det, men hadde vel savnet kalde, klare vintersdager. Men nå bor vi på vestlandet, så det er langt mellom de dagene.
  Vel, nå får det være nok! KOS DERE:))

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s