Helse, velvære og piperøyk på Casas Heddy

 


Utendørsbassenget holder 28 grader

Her på Casas Hedy er det sykestue med fast åpningstid hver dag.  Sykepleierne er er hele døgnet, og vi ser dem løpe både hit og dit.  Det ser ut som om at hvis noen har hjemmesykepleie hjemme i Norge, så har de det her også!.  Jeg hadde vondt i ryggen, besøkte sykepleier og klagde min nød over smertene bak i skulderbladet.  Hun rådet meg til å prøve med jevnlig paracet-doser i løpet av dagen, og kanskje om natta også hvis jeg våknet av smertene.  Hun målte blodtrykket mitt, og tok kopi av medisinliste og alle mine diagnoser!  Ellers så skulle hun også snakke med fysioterapauten.  Senere samme dag hadde jeg time hos fysioterapaut Alycia, og hun gjorde underverker!  Hun masserte og knadde på muskler og det gjorde skikkelig vondt.  Jeg måtte hmm nevne det at jeg var benskjør, var redd for at ribbeina skulle  knekke, he he, men det gjorde de selvfølgelig ikke.  Og smertene?  Jeg sov hele natten til den lyse morgen og hadde ikke vondt i det hele tatt.  Tusen takk, godt jobba Alycia!

 
Treningssalen, med veiledning fra fysioterapauter

 

Det er travle dager her, starter med frokost, så kan man velge og vrake blant velvære og aktiviteter.  En dag hadde jeg fotpleie med fotmassasje.  Damen som stod for det heter Eivor og driver kombinert frisørsalong og fotpleie her på Casas Heddy.  Deretter var det fysiotime, med egentrening.  Utrolig hvor mange muskler i kroppen min som har dovnet bort, eller stivnet!    

Senere på dagen var det en times avspenning, med nye metoder!  Ganske mye ukjent der, som sikkert har god virkning.  Gubben fikk massasje mens søster og jeg var på avspenning.  Han beskrev det etterpå som: «jeg har aldri fått så mye juling noen gang før». Litt soling ble det også, en av dagene ble jeg solbrent i venstre halvdel av ansiktet.  Slik blir det når man sitter ute i solen og glemmer seg bort! 

 

 
Eivor med frisørsalong og fotpleie

 Ellers, det blir mange skritt fra rommet og til matsalen, og for å komme til fysioterapauter, massasje, behandlingsbasseng og trimrom så må vi gå på «Bedringens vei»  det må vel ha god virkning? Vi har også prøvd behandlingsbassenget som holder 35 grader.  Det er helt nydelig for slitne muskler!  Jeg hadde blitt advart om litt ubehag når trykket i lungen og tomrommet skulle «utjevnes».  Jeg tok det sakte, og det gikk kjempefint!  Blir nok bare en vane det der.  Hele kroppen ble gjennomvarm.  Skulle vel nesten ikke tro at det var nødvendig her da, det er godt og varmt i solen, men kroppen ble liksom varm innenfra, og det er noe helt annet.

I morgen har jeg planer om å prøve meg på bassengtrim, i tillegg til morgentrimmen og fysiotimen.

 


Behandlingsbassenget innendørs, 35 grader

To dager på rad nå har vi gått fra Casas Heddy og ned til fiskehavna.  Det gikk helt utmerket, det er jo nedoverbakke hele veien.  I følge skrittelleren min så ble det over 5000 skritt og omtrent 3 km til sammen for hele dagen, og det er jeg stolt over!  Det høres kanskje ikke så mye ut for «normale» mennesker, men for ei som har sittet i sofaen og gått fram og tilbake i stua i omtrent et år, så er det ganske mye. Vi tar alltid taxi oppover igjen, det blir for tøft å gå opp alle bakkene. 

 

I kveld var det en  fin avslutning etter middag på terrassen, dvs den kunne ha vært fin!  Der var flamenco-dansere, skikkelig dyktige var de, men dessverre så hadde noen fyrt i  peisen i naborommet, i peisestua.  Der var det sikkert veldig hyggelig og varmt, men ute så kom røyken i vindkastene fra pipa og la seg under taket på terrassen.  Jeg kjente det jo da vi ankom for å spise middag, jeg fikk noen skikkelige magadrag av den røyken på vei inn.  I Norge kan jeg omtrent ikke være ute om vinteren, akkurat pga av røyk fra piper og eksos fra biler.  På Lanzarote pleier jeg å være så lykkelig fordi her er det ingen som fyrer i ovnen.  Men i kveld falt det litt i grus dessverre.  Jeg måtte trekke inn til «hybelen» istedefor å sitte på terrassen og nyte flamenco-danserne.  Men men, Casas Heddy er ikke et sted spesielt for lungesyke, men for mange andre sykdommer, så jeg burde vel ikke klage???.Døra til sykestua stod åpen, og jeg klagde min nød, huff da det skulle jeg vel ikke ha gjort, det var vel sikkert hyggelig for de frosne sjeler som koste seg ved peisen i kveld.  Det har blåst fælt her i dag, og dermed ble det vel litt kaldt og guffent innendørs, for noen.

I morgen er det en ny dag!

 

 

 

 

 

8 kommentarer om “Helse, velvære og piperøyk på Casas Heddy

  1. ja Casas Heddy er en nydelig plass,men jeg må rette litt på det med frisør og fotplei salongen.
    Riktig at det er Eivor som steller fot og hud,men frisøren er Ingrid og har drevet der i et år.:=)

    Liker

  2. Anonym: Beklager så mye, trodde Eivor også var frisør. Jeg var jo der til fotpleie. Min mann var hos Ingrid frisør, og ble veldig fint klippet! Da jeg var der visste jeg ikke at INGRID FANTES EN GANG, MEN NÅ ER DET HERVED BEKJENTGJORT!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s