Hospiten Lanzarote, komler, karneval og hjemreise

 
Fysioterapauter og aktivitetsledere underholder

 

Torsdag var som de fleste dager hadde vært her, morgentrim og fysiotime.  Denne gangen gikk ikke fysiotimen så bra?..Jeg fikk så skrekkelig vondt i ribbein på min høyre side, skulle nesten tro at det var brist i det.  På grunn av skjevheten i min venstre side så skulle jeg ligge på en «håndklerull», under min høyre side hos fysioterapauten, og det gjorde forferdelig vondt så¨hun tok det vekk igjen.  Men en eller annen skade må ha skjedd, kanskje jeg datt rett ned på den harde rullen for det smertet noe skrekkelig!!  Med benskjørhet så skal det kanskje ikke mere til enn det!   Sånn uflaks da?.

 


Strandpromenaden

 

Etter lunsj tok vi taxi til Los Cocoteros, et hotell nede ved strandpromenaden.  Etterpå gikk vi litt rundt i butikker, langs strandpromenaden, en øl og akevitt på Vikinghuset og så med taxi tilbake.  Vi hadde på forhånd bestemt oss for å spise på Vikinghuset om kvelden.  Der var det smekkfullt, raspeball på menyen, veldig godt, med masse salt sauekjøtt.  Det eneste som var plagsomt var smerter i min høyre side..

 


Vikinghuset

 

 


Raspeball på Lanzarotevis

 

Natta gikk fint den, jeg fant en liggestilling som var fin og hadde omtrent ingen plager.  Etter frokost var det morgentrim, og da satt det faktisk flere og røkte i ytterkanten av de trimmende! Det var vel egentlig røykeforbud i dette området under trimmen, men røykerne var vel ikke på det møtet hvor dette ble opplyst.  Jeg kunne ikke se noen plakater heller om røykeforbud, men det er jo litt rart da, på en helseinstitusjon?  Så var det fysioøvelser i behandlingsbassenget.  Men der er for lite garderober!  Jeg måtte bare gå tilbake til hybelen med våte badeklær og badekåpe.  Garderobe og dusj var opptatt hele tiden.  Det er bare en av hver, et stk dusj og et stk garderobe..

 

Fredager har Casas Heddy alltid litt kanariske retter på lunsjmenyen, herlige kanaripoteter, nam nam. 

De siste dagene her var det veldig kaldt.  På kveldstid ble det å sitte inne med stearinlys og vi har dradd fram vifteovnene som sto i skapet.  Gubben måtte hente rullestol til meg , for å kjøre meg til middagen.  Jeg hadde store smerter og dårlig pust. 

 


Venterommmet på Hospiten Lanzarote, som venterom pleier å være….

Lørdag etter frokost dro jeg til sykestuen for om mulig å  få noe sterkere smertestillende enn paracet.  Sykepleier snakket med legen, som igjen bestemte at jeg skulle til sykehuset for røntgen.  Hospiten Lanzarote  het sykehuset.  Vi dro dit i taxi, var ikke lang vei.  Måtte vente over en time før jeg kom inn.  En danske var oversetter, og legen spurte om alt mulig.  I røntgen fikk røntgenmannen en smule panikk,» it is not normal!!  Det gjentok han flere ganger.  Jeg fikk da fortalt ham at jeg hadde bare en lunge, på min venstre side var det tomt!!

 

Ok, det var intet feil med mine ribbein, ikke noe brudd.(sa de)  Legen skrev ut resept på «paracet » ha ha, det hjalp jo ikke stort.  En muskelbrist var det visst, veldig veldig vondt.  Det kostet ikke noe, jeg viste fram kun passet og forsikringskortet fra Gjensidige Foriskring.  Kortet fra NAV/Helfo ville de ikke se på en gang. Jeg måtte ty til på min søsters paralgin forte.  Jeg fikk også to av sykepleieren,  på eget ansvar, til hjemreisen.

 


På karnaeval, her var det like før noen ble «truffet»

Senere på lørdagskvelden her var det karneval.  Vi to damene i vårt selskap var utkledd, men disse gubbene er kjedelige gitt?..Maten og festen var ute på terassen.  Fysioterapautene og aktivitetslederne  underholdt med et fantastisk nummer og flotte kostymer.  Der var også et orkester som spilte , og alle musikerne var utkledde men det hjalp ikke stort,  Det var ingen karnevalsmusikk eller karnevalsrytmer som gav noen stemning av karneval dessverre, det syntes jeg som har opplevd det ordentlige karnevalet i Puerto Del Carmen!

 

Jeg hadde forresten så mye smerter at jeg holdt nesten ikke ut til maten var ferdig engang.  Natta var også smertefull, og jeg var full av angst for å få pakket og kommet oss hjem.

 

Mandagsmorgen kom med frokost og klarkjøring av bagasjen og håndbagasjen.  Vi kledde på oss stillongs og bestemte oss for å være innendørs resten av dagen.  Det var en stille krok på biblioteket, med gode stoler, og der satt vi og leste til omtrent lunsj. 

 

De fleste av de ansatte møtte da bussen skulle gå, for å vinke farvel.  Hyggelig det.  Det er kort vei til flyplassen, og der sto rullestolene oppstilt og det var bare å dumpe nedi.  Der fantes en ledsager til hver stol, nesten, noen kunne kjøre to stoler.  Men uansett, et flott opplegg.  Vi kom først inn i flyet, og ledsageren fulgte oss omtrent til flysetet for å hjelpe med bagasjen.  Flyturen var behagelig, ikke noe turbulens.  Mannskapet om bord var herlige mennesker, hyggelige og hjelpsomme hele tiden.  Merkelig og forunderlig, jeg hadde overhodet ingen smerter i ribbeina under flyturen!!  Jeg må vel tilstå at jeg hadde lange «samtaler»  med mine «hjelpere» som finnes der ute, der oppe, her nede og overalt.  Tusen takk for hjelpen.  Smertene kom boms tilbake da vi vel og vakkert var hjemme!

 

 Men SÅ kom vi til Gardermoen og der var det kaos.  Vel sto alle rullestolene oppstilt utenfor flydøren, men der var veldig lite mennesker til å håndtere dette.  Vi ble kjørt til heisdøren, og to og to stoler ble sendt  ned i heisen til en som tok i mot og dro oss ut.  Der overtok to andre personer som kjørte oss inn til bagasjebåndet og forlot oss der.

Så der satt vi da, og så på at bagasjen seilte forbi.  Der var to jenter som  jobba som bare det, men de var jo altfor få!  Jeg hadde med meg min mann, og han plukka jo selvfølgelig ned vår bagasje som ble lagt på tralle.  Han klarte også å kjøre både tralla og rullestolen samtidig ut til dem som venta på oss der ute.  Men det satt igjen noen fortvilede og skrøpelige damer i rullestol ved bagasjebåndet da vi dro.   Vi får vel håpe og tro at de fikk hjelp etter hvert!

 

Vår første tur til Casas Heddy var over, og her var det mest plusser, men også noen minuser, hvorav de fleste er nevnt.  Det blir nok en oppsummering og en direktemail til Casas Heddy etter hvert.  Jeg havna omtrent direkte på sykehus etter hjemkomsten, var hjemme i halvannet døgn før jeg havna på sykehus med brukket ribbein og lungebetennelse!  Jo da, røntgen her i Norge viste at ribbeinet var brukket, og Kols, lungebetennelse og brukket ribbein er en svært dårlig kombinasjon, når man da også har kun en lunge så er det ekstra ille..  Hvor lungebetennelsen kom fra?  Ja si det, jeg hadde jo det magedraget med røyk fra skorsteinspipa, sigarettrøyking med gratis inhalering for morgentrimmerne, en meget kald spasertur fra behandlingsbassenget og en lang flytur hjem. Ikke godt å vite hvor sånt kommer fra?..  Kanskje jeg bør holde meg hjemme heretter?

 

6 kommentarer om “Hospiten Lanzarote, komler, karneval og hjemreise

 1. Hei! Vil du få et GRATIS gavekort fra H&M eller nelly.com osv.? 😀
  Da er det bare å kopiere linken nedenfor(eller bare klikke på navnet mitt) og bli medlem! Når du har samlet nok poeng får du et gratis gavekort på 150 kr eller 250 kr!
  Her er linken:
  http://www.gratismakeup.no/?r=31600
  Ha en super fin dag videre ! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s