Ferie?Vi har reist veldig mye til Syden de siste årene, på vinterstid. Det er mange som lurer på hvordan i all verden vi får tida til å gå, blir det ikke kjedelig? Jo så klart, det ville vært kjedelig å ha ferie hele tiden??..

 

 Men ferie, hva er egentlig det? Før i tiden så var ferie når man hadde fri fra jobben, eller fri fra skolen, eller hva var ferien for den hjemmeværende husmora da? Jo for henne kunne det bety for eksempel å oppholde seg et annet sted, på et annet kjøkken eller at alle, gubben og unger var hjemme hele dagen. Jeg definerer ferie som det å gjøre noe annet enn det jeg gjør til daglig!

 

Vi som reiser veldig ofte til Syden, rett og slett pga vær og klima, vi reiser definintivt ikke på FERIE. Vi flytter bare på dagliglivet vårt. Vi tar med oss pc-en, vi lager mat selv, vi vasker klærne våre, vi handler på billigste butikken, vi går tur, vi leser aviser og vi gjør omtrent akkurat det samme som hjemme. Kanskje vi til og med besøker kjente, akkurat som hjemme, og går på forskjellige tilstelninger og konserter, akkurat som hjemme. Vi til og med jobber, ikke hjemmefra som hjemme, men bortenfra med hjelp av pc og internett.

 

 Vi som er pensjonister reiser jo selvfølgelig også på ferie, av og til. Da reiser vi til nye steder, opplever nye ting. Eller vi reiser til steder vi har vært før, men vi tar ikke med oss dagliglivet vårt fordi, akkurat, vi skal ha ferie??

 

Vi har registrert at det er ikke alle som fikser dette og forstår dette, og det er jo forståelig. Noen mener at så snart de har passert Gardermoen innsjekking så er det FERIE, uansett, og det må følge gamle oppsatte regler. Det er ikke lett å frigjøre seg fra gamle tanker.

 

En kommentar om “Ferie?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s