Blue Village Callisto, kurs for NARF

 
Bassengområdet på Blue Village Callisto


Oppdateringskurs for autoriserte regnskapsførere, bare så det er klargjort, dette er aldri noen kamuflert kosetur for slitne regnskapsførere! Programmet var som det var på Gran Canaria året før, i løpet av 7 dager er det 5 kursdager med forelesninger fra 9-12 og 16-19 . Den lange pausen i midten er det som virkelig er forskjellen i forhold til oppdateringskurs i Norge i tillegg til selvfølgelig været, sola, maten, temperaturen, bading etc etc.

I Norge er oppdateringskursene fra 9-16 bare avbrutt av lunsjpause og noen små benstrekkpauser. Da er vi så slitne de siste par timene at vi kunne like gjerne dradd hjem. I Syden derimot så gjør den lange pausen midt på dagen forholdene slik at vi møter friske og opplagte kl 1600 og holder hjernecellene våkne til 1900. Det er nok kanskje slik at noen konferanser og kurs i Syden ikke akkurat er så alvorlige som våre, men vi har jo ganske mye ansvar i yrket vårt, og må være oppdatert til enhver tid. Vi velger ikke selv å være oppdatert heller, Finanstilsynet forlanger det med flere kursdager hvert år.

Søte små hus i to etasjer


Stedet som ble valgt denne høsten var Agia Napa på Kypros, Startour var reiseoperatøren og hotellet var Blue Village Callisto. Et nydelig sted for både kursdeltaker og familiemedlemmer som også fikk være med. Stedet ligger litt utenfor selve sentrum, men ikke lengre unna enn at det godt går an å gå dit. Det er akkurat så langt fra sentrum at såkalt utagerende festing med ungdom fra hele Europa, det ser vi ikke noe til. Hvis vi hadde vært ungdom som ville feste så går det an å gå inn til sentrum.

 


«Vår» strand


Stranda er like ved hotellet, den nærmeste er noe steinete i bunnforhold men det tar kun noen minutter å gå over haugen til neste strand som er Sandy Beach med hvit finkornet sand. På «vår» strand var det også solsenger og parasoller, og masse tilbud for dem som ville opp i fallskjerm eller ut med «bananbåt». Vannscooter ble ganske populært i lunsjpausene. Der fantes også noen bitte små fisker som napper oss litt i leggen, hvis der finnes noe å nappe på. Jeg tror faktisk at de spiser død hud (høres ekkelt ut!) Jeg opplevde det flere ganger, hver gang jeg vassa ut i vannet og kom forbi klippesteiner under vann så kjente jeg dem og kunne se dem også. Jeg spurte guidene på hotellet men de hadde aldri hørt om noe slikt, kanskje det var bare mine legger som smakte godt!!


Utsikt fra balkongen


Leilighetene var pene og ordentlige, og vi hadde ettroms med havutsikt. Der fantes til og med solsenger på balkongen til glede for gubben som ikke gikk på kurs men ble brunere og brunere for hver dag. Bassengrestauranten var veldig bra, der ble det servert gode og rimelige lunsjretter, og der er fin utsikt både til bassenget og til sjøen. Restauranten «inne» var hyggelig til kveldsmiddagen ledsaget av underholdning. Den ligger jo egentlig ikke inne da, det er tak over terrassen og vegg mot resepsjonen.


Fra kurslokalet

 

I underetasjen var det et veldig brukbart kurslokale med de tekniske hjelpemidler som trengtes for å ha en brukbar forelesning, med lydanlegg, videokanon og lerret. Vi hadde i grunnen bare noen små problemer der nede, vi måtte jo kle på oss en jakke pga av aircondition, det ble fort en vane. Å kle på seg når man går inn og kle av seg når man skal ut, det er deilig det!!


Kaffepause


Verre var det med mikrofoner som forsvant i hver eneste lunsjpause. Med 100 deltakere var det ikke enkelt å snakke i tre timer uten mikrofon men det gikk jo på et vis. Etter tre dager fant vår kursleder og foredragsholder ut at han skulle gjemme mikrofoner og viktig utstyr under bordet, under den store duken for om mulig å få lov til å beholde utstyret der det var ment å være. Og synderen viste seg etter hvert ja, hmmm det var ikke enkelt for Startour-instruktøren ved bassengkanten å klare seg uten lydanlegg!!  Vanngymnastikken ble noe anstrengt den dagen. Det ble vel en ordning med fordeling av lydutstyr etter dette tror jeg.

Vi var på Kypros 20. – 27.9 og det var ganske varmt og fuktig. Jeg har lungeproblemer, Kols og astma og var ganske spent på hvordan jeg ville reagere på et slikt klima. Det var av og til omtrent som å være i et fuktig og veldig varmt baderom. Ikke så varmt som badstu, men likevel ganske varmt. Og det morsomme og utrolige var at jeg løp omtrent opp bakkene, jeg fikk en energi og en pustekvalitet som var helt utrolig. Vi hadde jo vært her tidligere samme år, i påsken som var tidlig i april. Da var været omtrent som en passe varm norsk sommerdag, og av og til litt kaldere, så det var helt annerledes nå. Denne lufta hadde jeg ikke opplevd før, og jeg stortrivdes selvfølgelig. Alle kolspasienter er forskjellige, og dette vil nok ikke stemme like godt for alle.


På japansk restaurant


Det ble ikke mange utflukter på oss denne gangen. På grunn av varmen så ble det til at vi holdt oss mer i ro. Vi hadde en del fellesmiddager på kveldstid, bl a så var vi på en japansk restaurant ved navn Hokkaido. Det var en spennende kveld, flott mat og fin underholdning fra kokkene som laget maten. Har dere aldri vært på en slik restaurant så løp av gårde, det er skikkelig morsomt. Meze (mange småretter, omtrent som Tapas) fikk vi hos Markos Taverna helt nede i havna. En kveld var vi jo også selvfølgelig på Odin Restaurant.


Festival på Klostertorvet


Agia Napa Festival , tre dagers fest på Klostertorvet var også verd å få med seg. Der var det konserter og utstillinger og mange boder med kypriotisk mat, godterier og håndverk. Der fantes boder hvor det ble laget halloumiost, brød, kjøttvarer ble grillet og det var skikkelig stemning der. Konsertene var allsidig og varierte fra klassisk til jazz til kypriotisk folkedans, noe for enhver smak. Jeg tror nesten at denne festivalen finner sted hvert eneste år omtrent på samme tid, rundt 22. september eller der omkring.


Famagusta i bakgrunnen, forlatte bygninger


En skikkelig utflukt fikk vi med oss, seilkatamaran mot Famagusta med lunsj og badestopp. Det var en herlig tur, og litt skummelt også da vi nærmet oss grensen og guiden sier at nå må vi snu ellers så kan vi bli skutt på! Vi kunne se bygningene der inne på land, som ble hastig forlatt 20. juli 1974 da Tyrkia invaderte landet og slapp bomber. Hotellene var nå overtatt av slanger, katter og rotte. Klær, badehåndklær og all bagasje lå der fremdeles etter turistene, så mange år etterpå. Vi snudde, den lille seilvinden som hadde vært tilstede forsvant helt. Båten ankret opp i en liten bukt og der ble det servert lunsj som smakte nydelig. Etterpå var det bading fra båten i et turkis, salt og glassklart vann, man kunne se bunnen på flere meters dyp, og vannet var vel sånn cirka 27-28 grader. Kan dere ikke nesten kjenne lukten og føle varmen? Er det rart at man lengter tilbake, jeg bar spør!


KEO, det kypriotiske ølet smaker godt


Alt har en ende, også en deilig uke med masse nye skatteregler, mye sol og god mat og nye venner. Dessverre var vi så uheldige at akkurat den dagen vi skulle hjem så ble flyvelederne i Norge sykemeldt pga depresjon. De hadde fått melding om at de kanskje måtte flyttes til Stavanger. Flyet fra Gardermoen til Kypros, som vi skulle ha hjem igjen, måtte gå fra Gøteborg. Det tok sin tid å få «busset» alle passasjerene fra Gardermoen til Gøteborg slik at avgangen der fra ble omtrent på den tiden da vi skulle ha reist fra Kypros. Vi måtte likevel reise til flyplassen i Larnaca og ble sjekket inn for å sitte der til den lyse morgen. Det er fryktelige harde og ukomfortable benker på flyplassen!! Vi ble godt kjent der etter hvert som timene gikk, og noen klarte til og med å sove!! Vi kom da hjem til slutt selv om vi akkurat der og da var ganske sinte på dem som hadde gitt oss en slik ubehagelig natt!

2 kommentarer om “Blue Village Callisto, kurs for NARF

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s