Skandinavisk trivelig miljø på Lanzarote, januar 2009

 


Fra toppen over havna, gangveien til Puerto Calero


 

Fjerde gang til Lanzarote og Puerto Del Carmen, vi har blitt veldig glade i denne lille øya med gresk stil og et folkeslag som er vennlige, høflige og hjelpsomme. Denne gangen var et av formålene å «kartlegge» det skandinaviske miljøet. Kunne dette være et sted å tilbringe lengre tid på hver vinter? For å være i utlendighet lengre enn tre uker, så vil vi gjerne ha et nettverk rundt oss, og vi vil bli kjent med mennesker vi kan møte og tilbringe litt tid med. Kunne det finnes her tro? I tillegg så var det jo så klart viktig å slippe unna litt vinter i Norge, om enn bare for to uker, det hjelper det også, lade batterier rett og slett.


Balkongen på vårt favoritthotell


Flyturen var med Startour, og hotell var bestilt direkte, vårt favoritthotell i Puerto Del Carmen. Hotellet «vårt» har nærhet til sjøen,det er lite og hyggelig med stor balkong, havutsikt og nærhet til gamlebyen, Det er så hyggelig der at vi tror vi skal holde navnet hemmelig heretter, ettersom de kun har 25 leiligheter!! Denne gangen fikk vi til og med leilighet med full internettdekning, hurra for dette, Skype og MSN var i flittig bruk til både Norge, Sverige og Japan. Vi hadde overføring med webcamera til Japan, så nå kommer det nok til å strømme på med turister fra Japan også!!

 

Før vi reiste ned hadde vi gjort hjemmeleksen vår og sjekket hvilke arrangementer vi kunne delta på, i skandinavisk regi. PÅ internett finnes en utrolig flott webside som heter http://www.canariposten.com Der finnes også en spalte som heter Fredagspils fra Lanzarote, og det er her vi finner alle opplysninger om alt mulig som foregår på Lanzarote. Spalten skrives av Ola Kjeldstad, og den legges ut hver lørdag.


Fredagspilsen


 

Det første vi skulle på var akkurat Fredagspilsen. Her samles skandinaver (flest norske) på  el Vergel Andaluz (NB, nå samles de på Las Vistas, april 2011) , og de samles for en prat og en pils eller en kopp kaffe, i all enkelhet. Vi fant fram til stedet og benka oss ned og vi ble veldig hyggelig mottatt. Faktisk så ble vi tilsnakket av de andre som var der og de som kom. Høres det merkelig ut? Ja i grunnen så er det merkelig at vi ikke blir «tilsnakket» over alt, men slik er ikke virkeligheten dessverre. Vi har tidligere oppsøkt andre lignende miljøer som vi har snust på, og ingen – INGEN – har verdiget oss et blikk eller snakket med oss noe mer etter innledende høflighetsfraser. Tusen takk skal dere ha, hyggelige mennesker som overvintrer på Lanzarote, i Puerto del Carmen.

Det neste på programmet var Nyttårsfesten i Nordisk forening. Denne hadde vi meldt oss på hjemmefra, og opplysningene fant vi selvfølgelig i «Fredagspils fra Lanzarote»  Festen skulle foregå i Tias, Restaurante La Casona, en kort taxitur fra Puerto del Carmen. Innholdet i festen var treretters middag med vin og kaffe/konjakk. Underholdning, allsang, utlodning og dans.
Det ble en veldig hyggelig aften, og fremdeles mange hyggelige mennesker rundt oss som ikke snudde baksiden til, tvert i mot, vi ble mottatt som gamle venner. En del av underholdningen var en barne og ungdomsgruppe som danset. Gruppen het Lanzarote Baila, og de var veldig dyktige. Hmm ikke så lett å entre dansegulvet etter disse som danset tango, Salsa og Rock. Ola Kjeldstad, som skriver spalten i Canariposten ledet det meste. Han spilte gitar og han ledet også danseavdelingen med cd-er og fine kommentarer underveis.

Siste post på vårt norske program var Skandinavisk Dansekveld som foregikk hver eneste onsdag i Montana Club, Puerto del Carmen.(NB nå er dansekveldene flyttet til Cinco Plazas , Calle Anzuelo, men det er akkurat like hyggelig og samme opplegg som før) De som vil spise middag møter kl 19.00 og de som bare vil danse kommer kl 21.00, men da var det ganske så fullt. Middagen var en enkel buffet, og det smakte veldig godt. Dansen var ledet av Ola også her, han spilte cd-er, prata, sang, danset og spilte masse «luftinstrumenter». Det var en livat gjeng dette her, og en høy stemning! Og veldig flott og variert dansemusikk . Her fikk vi nok en gang møte Lanzarote Baila, de underholdte en halv time før dansen skulle begynne. Det koster ikke noe å komme hit, ingen inngangsbillett. Utlodning har de, og det er jo bare et spennende innslag


El Ancla


Tapas for to (eller fire her da)

Vi måtte jo besøke andre steder også, både nye og steder vi hadde vært før:
Jazzie James, den hyggelig puben med «Sinatra-musikk», som ble åpnet  forrige gang vi var her, var dessverre stengt igjen. Men pytt pytt, det finnes jo så mange andre puber og spisesteder at vi rekker slett ikke over alle vi har lyst til å besøke.
Denne gangen fikk vi med oss noen få nye, og den første var El Ancla beliggende omtrent i havna i gamlebyen. Der kan vi absolutt anbefale et besøk, og i særdeleshet hvis dere har med barn. På menyen hadde de mange forskjellige pizzaer, og det som vi likte best: Tapas for 1 pers eller Tapas for to personer. Et avlangt brett med masse småretter som smakte nydelig. Vi bestilte Tapas for to + våre to tapasfavoritter i tillegg: Papas Arrugadas og Reker i hvitløksolje. Og det ble altfor mye mat!! Neste gang skal vi bestille for en pers + våre to favoritter.

Vi spiste også hos Russels, en herlig knøttliten restaurant med plass til omtrent ca 25 personer. Restauranten var veldig veldig engelsk, og Mr Russel underholdt oss innimellom med opplesning av små dikt og morsomme små historier, lest direkte fra mobilen! Maten smakte aldeles fortreffelig og opplevelsene var også overraskende og underholdende. Russels ligger i Calle Teide.

 


Bodecos


I samme gate, som for øvrig kalles for «The secret street in Puerto Del Carmen» ligger også Bodecos som er polsk/irsk. Her prøvde vi Klopsiki ( hjemmelagde kjøttboller), veldig godt. Interiøret er stilig, og bordene er av glass, så kanskje urolige barn ikke vil ha det så trivelig her som på El Ancla.


Salva og Rita


Vikinghuset må vi alltid besøke når vi er i byen, og det har vi skrevet om før.I følge innrammede avisreportasjer på veggen så er det flere som liker seg på Vikinghuset, bl a så er Yngvar Numme en fast gjest. Maten er god og her finnes både norsk og kanarisk mat. En annen ting som vi synes er morsomt er de afrikanske selgerne som kommer innom med «juggelet» sitt. De er høflige og hyggelige og forstår et NEI. Men her kan man øve seg på å prute litt, og kjøpe litt smykker til småjentene hjemme, og til seg selv også, her ble det klokke som kanskje varer i to år, men for 80 kr så er det greit nok. Armbånd og smykker har de også med seg, og det ble kjøpt litt av det også – Bare for moro! Nyheter fra Tv2 på storskjerm er fast program hver kveld. Vikinghuset vil for øvrig åpne i nytt lokale i oktober 2011, men vil fremdeles befinne seg på Avenidaen.


Trappene opp til gangveien som går til Puerto Calero
 

Det var mye byggearbeider da vi var der og et prosjekt som er ferdig i hvert fall den aller første delen er gangveien til Puerto Calero. Fra fiskehavna og torvet, og til høyre for det røde huset med restaurant, der finnes trappene som fører til gatestubben og videre til den nye biten av promenade. Nå kan vi også gå langs vannet til trappene begynner. Veien klatrer høyt opp til å begynne med,og i stedet for trapper er der en finurlig gangvei i sikk-sakk som også kan sykles på! Belønningen for strevet er toppen med en nydelig utsikt over gamlebyen, fiskehavna, Fuerteventura og Atlanterhavet. Der er satt opp flere benker og det er plantet blomstrende busker. Videre mot Puerto Calero er veien/stien av litt blandet kvalitet, men helt okay å vandre på. Et juv med trapper og gelender måtte vi forsere, men det er ikke skremmende bratt for oss som har vært på Vestlandet og lignende. Vi brukte 60 minutt på turen, spreke yngre mennesker bruker vel snaut 45 minutter.


Puerto Calero


 

Puerto Calero får mye ros i turistbrosjyrer, men??..ok, vi hadde nettopp vært i Puerto de Mogan på Gran Canaria, og det var vel dårlig gjort å sammenligne disse to. Sistnevnte har jo øvd mye lengre på å være en idyll – Calero har jo ikke den erfaringen. Der var nydelige båter, hyggelige restauranter langs havna. Noen av våre venner gikk av og til fra Puerto del Carmen til Puerto Calero før frokost, og inntok en nydeleg engelsk frokost på en av de hyggelige (og rimelige) restaurantene i havna. Sprekt gjort!! Bak restaurantene lå det en stripe med forretninger og La Coste, Gant, Armani Jeans var blant navnene vi kunne se, ja og så Helly Hansen da!! Tydelig butikker for litt mer formuende mennesker dette her.
Det går også en liten båtrute mellom Carmen og Calero, vi hadde planlagt å ta båten tilbake men pga av sterk vind så ble det taxi (som for øvrig kosta 4 euro).


Her tørker de fisk i havna i Gamlebyen

Været? Noen vil vel kalle det dårlig, fleesejakkene ble brukt hver eneste dag, og bare ben på kveldstid var egentlig ikke tingen. Men innimellom kunne vi sole oss på balkongen, og vi spiste frokost der ute hver eneste dag!!! Alternativet var jo kuldegrader og snø i Norge så, jo vi kan si at været var flott rett og slett.

Vi var ikke alene denne gangen, vi hadde flere venner som var i Puerto del Carmen disse to ukene som vi var der. På samme hotell som oss bodde våre gamle naboer hjemmefra. De kom før oss, og reiste hjem med barn og barnebarn da vi hadde vært der i to dager. Etter tre dager i Norge så fant våre venner billige flybilletter med Startour og kom fluksens tilbake, det var ikke verst!! Da fikk vi en uke sammen hvor vi bl annet koste oss også med hjemmelaget mat!

Vel hjemme på Gardermoen og med neste dags vær som førte til at Gardermoen stengte, da lengta vi veldig tilbake!! En halv meter snø på en dag og en natt,  jo da, vi bestilte nye billetter  og  23. mars 2009 reiste vi til Lanzarote igjen.2 kommentarer om “Skandinavisk trivelig miljø på Lanzarote, januar 2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s