Alene på fjorden

 
Som et nybonet gulv, i kveldssolen


Det var 10. mai, tirsdag, 23 grader i lufta, sol og vindstille. Vi er så heldige at vi kan se ut på været og bestemme oss for at nå, akkurat nå reiser vi en tur på fjorden!! Dette skyldes jo selvfølgelig først og fremst at vi er pensjonister, men ikke bare det. Vi vet om mange pensjonister som er bundet av avtaler, både med seg selv og med andre, faste avtaler som ikke kan brytes, som for eksempel det å vaske på badet eller rydde i garasjen eller handle inn for hele uken…………Vi skulle absolutt ha ryddet i garasjen, men lot det ligge til en annen dag.

 

Fjorden, Singlefjorden, var så blank som et nybonet gulv, som Evert Taube sier det i en av sine viser. Der fantes ikke en båt. Bare vi som tøffet utover i 5 knops fart. Målet var Singleøya, den nordligste øya i Hvaler kommune. Her er det et yrende liv om sommeren, og av og til kan det være litt vanskelig å finne en plass å fortøye. Vi hadde planlagt sesongens første båtovernatting, nattetemperaturen var lovet å skulle være bra. Det var ikke vanskelig å finne en plass denne tirsdagen, der fantes ikke andre båter ute.

 

Det ble en nydelig ettermiddag og kveld, ganske så stille, bare med måker og småfugler og oss, og vi befant oss lett duvende på fordekket.

 

Vi har alltid båten vår liggende ute i boblehavn om vinteren. Da er vi klar til sesongen så snart sesongen er klar for oss. Når alle de andre stressende personer er ferdig med å pusse båtene sine liggende på land, med alle de problemene det medfører å pusse båt en meter fra nabobåten, da tar vi opp båten vår, sånn rundt St.Hans-tider. Dette gjorde vi også da vi var yrkesaktiv, så det er ikke noe pensjonistgreier vi har begynt med i ettertid.

 

Vi har noen venner som er blitt tilhengere av bobil, hei hei, jeg vet at de leser denne bloggen!  De prøver å overbevise oss om at bobil er tingen. Da jeg satt og duvet på fordekket , i stillheten og naturen, og tenkte det at når bobilen kan leveres med skrog og fordekk, slik at vi kan kjøre ut i sjøen og fortøye i denne Paradisbukta, Da skal vi vurdere bobil.

 

I dag er det torsdag og regn, jeg er glad for at vi fikk benytte de to dagene med nydelig sol og varme!

 


Det spirer og gror i hver en liten fjellsprekkStålpetra er fortøyd lunt og fintVi trodde vi var helt alene, men ikke ganske, se her hva som dukket opp!!
 


Hjemmehavna vår, med pensjonistbutikken.  Det betyr at de stenger i ukedagene kl 16.00 slik at alle de yrkesaktive som pusser båt må handle på Biltema eller noe slikt.
 

6 kommentarer om “Alene på fjorden

  1. Hei på deg:) Nå må jeg bare få legge igjen en kommentar her hos deg. Har vært innom bloggen din så mange ganger for og se på alle reisene Deres,,og jeg koser meg med å se og lese. Har faktisk vært på flere av samme steder i syden og hotell. Så er det så fint skrevet fra turer på godt og vondt. Singlefjorden er et flott sted også,,er det på * bællen* dere kjører til. Er kjent i denne fjorden i skjebergsundet. Selv er jeg hele sommeren i Løkkevika,så var koselig og se bildet fra traktene her også. Kommer til og titte innom her igjen:) Må du ha en fin helg på sjø eller land:)))

    Liker

  2. hobbystua: Ja Singlefjorden er flott, og vi ligger ofe bak «bællen». Denne gangen lå vi i bukta helt ytterst mot øst. Den er ganske liten, men stor nok for vind fra sør-vest. Jeg var innom bloggen din, fin den også, jeg holder mye på med håndarbeider, også både ombord og på reiser.

    Liker

  3. så fin blogg. Visste dere forresten at det finnes en blogg som heter båtjentenebloggen. den er laget for jenter på sjøen og de selger utrolig mye fint i nettbutikken.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s