Flaut, flaut, pinlig, pinlig…..

.
Farvel til Norge for denne gangen, og Japan neste stopp!

Det er veldig mye å være stolt av i landet vårt, vakker natur, gode sosiale rettigheter, bra sykehusordninger osv osv, men…..Jeg synes det er utrolig flaut og pinlig å høre våre japanske gjesters beskrivelse av hva de opplever når de tar toget til Oslo S og beveger seg ut fra stasjonsbygningen, og enten opp Karl Johan eller over til Oslo City!!

 Jeg husker en gang de narkomane var samlet på Plata!  Det var da mye bedre for alle parter, jeg dømmer dem ikke, men liker absolutt ikke å vasse gjennom de flokkene som samler seg utenfor Oslo S. På Plata kunne de ha det trivelig uten å «plage» andre.  Jeg synes heller ikke at vår flotte paradegate er så vakkert pyntet med tiggere og narkomane. Det er vanskelig å forklare dette for våre gjester, faktisk.

Det hender at jeg er på kurs på Oslo Plaza, i Sonia Hennies Ballroom med vakre lysekroner i taket.  Når vi har pause, kan vi stå i «korridoren» langs salene og betrakte de som åpenlyst selger og kjøper narkotika rett under oss!  Det er faktisk vanskelig å forklare dette også.

De som røyker vanlig tobakk skal bort!!  Ingen av oss røyker, så det rammer ikke personlig, men – det er vanskelig å forklare dette også.

Og liksom for å toppe det hele, så hadde våre japanske gjester, som selv er musikere, fått skaffet seg billetter til Romeo og Julie, Den Norske Opera, lørdag kveld, og hva skjer?  Pinlig pinlig, forestillingen blir avlyst fordi de får ikke opp sceneteppet!!!  Og får de refundert billettene?  Nei billettkontoret er selvfølgelig stengt.  (De hadde vel uansett ikke hatt kontanter til 1300 skuffede og irriterte pubikummere).  Hadde dette skjedd i Japan, så hadde nok dessverre noen kanskje tatt livet sitt.  Det gjør de heldigvis ikke i Norge, men det burde vel finnes prosedyrer for manuell behandling av elektronikk som svikter??

http://www.abcnyheter.no/nyheter/Kultur/110529/operaen-matte-avlyse-forestilling

En annen ting som er litt flaut når de er på besøk her:  Har de en viktig avtale i Oslo må de ta et tidligere tog inn til byen, eller kjøre bil, vi stoler ikke på NSB heller…….

Vi har nettopp levert våre japanske gjester på Gardermoen.  Det var så klart like trist som det pleier, skulle ønske at de kunne være her enda lengre, men fridagene i Japan er ikke så mange som i Norge. 

Det var selvfølgelig mye positivt også denne uken, bl a  denne vakre himmelen over Romerike og Gardermoen i dag!

13 kommentarer om “Flaut, flaut, pinlig, pinlig…..

 1. Så enig, så enig. Det er ett og annet litt kinkig forklaringsproblem til tider. Vi har mye venner i Tyskland og Østerike. Da er det ganske så flaut å forklare spesiet østerikerne hvordan det har seg at veiene våre er så dårlige. Vi kan jo ikke akkurat si at det er fordi vi har så mye flere fjell enn dem 🙂 Og hvordan politeiet fungerer er en utfordring å forklare samme hvem som spør. Hvordan kan det ha seg at de ikke kan gripe aktivt inn under gateslagsmål for eksempel…
  Godt vi har et et så blendende vakkert land at vi bare kan avlede med det 🙂
  Fin blogg du har! Hjemmesida mi er på http://www.monajohansen.no koselig om du stikke innom der.
  Klem

  Liker

 2. kelsa: Vi reiste veldig mye før, men på grunn av sykdom så har det ikke blitt riktig så mye de to siste årene. Vi håper å komme godt i gang igjen, det er herlig å reise!

  Liker

 3. monakjohansen: Takk for det. Jeg har kikket innom bloggen din, men den krever nok litt bedre tid enn bare en kikk innom, der var en del å lese og det skal jeg gjøre senere i kveld tenker jeg. Sant som du sier og gjør, vi også må avlede masse her i Norge, og det er godt at vi har så mye flott vi kan avlede med! Må nesten nevne det, våre to eldste barnebarn, i en alder av 14 og 15 år, de fikk lov til å reise alene til Japan for å besøke sin onkel, men de fikk ikke reise alene til Oslo! Det er noe galt i den byen!!

  Liker

 4. Hei!
  Jeg lurer på du som har vært i Japan før, hvilke vaksiner trenger jeg hvis jeg skal reise til Tokyo 1 uke? Og vet du noe om det er trygt ang stråling og alt det der?
  Tusen takk på forhånd!
  nb:super 2 blogg du har;)

  Liker

 5. Åh..tusen takk for svar! Ønsker deg alt godt, og lykke til til din kjære mann! ( følger også på med den andre bloggen din jeg;)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s