Operaen i Oslo

Operaen i Oslo, den er ganske velkjent for de fleste gjennom aviser og Tv.  Vi bor kun 35 min fra Oslo.  Vi har kjørt forbi Operaen mange ganger, men vi har aldri vært der. Ofte er det vel slik at vi har sett mye i utlandet, men det som ligger nærmest det kan være en smule ukjent… I slutten av september har vi bestilt billetter til konsert, og da måtte vi dra på litt rekognosering.  Ettersom jeg har blitt en smule bevegelseshemmet så er ikke alt så enkelt som det var før, da kunne vi bare ta toget til byen og legge av gårde til fots.  

En søndag formiddag ble avsatt til bytur for å se på dette praktbygget og finne ut av parkeringsplasser og andre muligheter for adkomst.

Dette er så absolutt et sted man kan dra til, uten å dra på konsert.  Operaen er en severdighet.  Det er åpnet der hver dag.  Operabutikken og serveringsstedene har åpent, og uteområdet ligger jo der, til fri benyttelse for alle.  Serveringstedene har bord også utendørs, med flott utsikt utover fjorden. 


 

 Operaen er tegnet av Snøhetta, og den ble åpnet i april 2008.  Her finnes tre saler for opera, ballett og konserter.

 


Den dagen vi var der  fikk vi også minikonsert i foajeen ogdet var en overraskelse.  Vet ikke hvor ofte det forekommer.  Det var litt ekstra denne dagen, omvisning på Bjørvikaområdet, og gratis omvisning (sponset av NSB) i selve operaen.

Det var utrolig enkelt å komme seg dit, dvs man kunne jo bli litt tullerusk av tunneller og rundkjøringer for å komme inn på riktig vei og avkjørsel.  Det var liksom ikke så galt å kjøre feil heller, det var egenlig bare å snu i nærmeste rundkjøring og prøve en gang til. 

 En rad med parkeringsplasser for handicappede fantes like utenfor bygningen.  Andre parkeringsmuligheter var Oslo S like ved.

 

Togtur til Operaen syntes også å være enkelt, det var gangbro fra Oslo S til operaen, kunne ikke ta mange minuttene fra det ene til det andre.  Også enkelt for dem som parkerer sin bil på Oslo S.

Klippet fra operaens egne nettsider:
Omvisning i operaen:

På omvisning i Operaen får du innblikk i det som skjer bak scenen før teppet går opp. Du får høre om arkitektur, sceneteknikk, opera og ballett. Vi arrangerer omvisning på norsk med enkeltbillett hver dag  Operaen holder åpent. En omvisning tar cirka 50 minutter, i grupper på maks 25 personer. Billettpris kr 100 per person. Enkeltbilletter til omvisninger kjøpes på samme måte som til forestillinger. Billettkjøp kan også gjøres på operaens nettside og i  billettluken på telefon 21 42 21 21.

OPERABUTIKKEN

Her finnes et godt utvalg av opera, ballett og klassisk musikk på CD og DVD. Operaens solister, kor og orkester er også representert.  Har i de aller fleste tilfeller forestillingsrelaterte innspillinger gjennom sesongen.

Her selges souvenirer, plakater, T-skjorter og andre gaveartikler som kan kjøpse som et minne fra Operaen. Her finnes dessuten flotte postkort med Operaens eget poststempel og frimerke.
I det spennende bokutvalget finnes alt fra opera-og balletthistorie og biografier
til Operaens fantastiske arkitektur.

Operabutikkens unike kolleksjon «Uten Make» er en serie produkter som er designet og håndsydd av operaens  egne kostymesyere i huset. Stoffene og materialene i kolleksjonen er hentet fra kostymer fra operaens forestillinger. «Uten Make»finnes i mange prisklasser og det kommer stadig lekre nyheter.

Operabutikken finner du til høyre i foajeen når du kommer inn hovedinngangen.  Butikken eies og drives av Den Norske Opera & Ballett.

Enda flere opplysninger finnes her:

http://www.operaen.no/

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s