Sommerveien til Lanzarote


Dette kan se ut som et manipulert Photoshop-bilde, men det er helt ekte og kun beskåret!!

Det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at vår yndlingsøy i Syden i vinterhalvåret er Lanzarote!  Det til tross for at Ving har sluttet å ha turer dit grunnet at gjestene klaget på for mye vind!  Lanzarote er spesiell, og vel kan det nok blåse der, men der finnes alltid et sted for man kan finne en vindstille plass i solen.

 

Der finnes ikke høyhus, ingen hus skal være høyere enn en palme.  Allerede her skiller Lanzarote seg ut fra resten av turistverdenen!  Det er ikke så mange generasjoner siden halve øya ble rammet av vulkanutbrudd.  Når der i tillegg ikke finnes grunnvann på øya så kan man forstå at befolkningen blir spesiell.  De har ikke hatt et lett og enkelt liv.  

 
Utsikt fra balkongen på Los Cocoteros, vi bodde der også en gang

 

Når vi kommer med fly inn over Lanzarote blir jeg nesten sånn ærbødig.  Landskapet ser ut som et «nyfødt barn».  Jeg kan ikke forklare det, der er ikke mosegrodde fjell. Heller ikke masse skog.  Det er nytt, på en måte, og med masse farver i solen.  Noen påstår at Lanzarote er en svart øy, det stemmer ikke.  På nordsiden er det nok mer grønt og frodig enn det er i sør men der er alle farver i brunt og rødt..

 
Fra markedet i Haria

 

I vinterhalvåret kan man fly dit med Norwegian, Startour og Apollo.  Om sommeren er det litt verre, da er det ingen av de ovennevnte som har flyvninger direkte til Lanzarote, men fortvil ikke.  Det finnes råd for å komme til et klima som er mye bedre enn det knallvarme Middelhavet på sommerstid.

 

Lanzarotevennen Jarle Fredvang har lagt ut en flott reiseplan på sin hjemmeside, og den har jeg «stjålet» her:

 

Veien til Lanzarote kan gå via Gran Canaria.  Norwegian flyr til Gran Canaria hele året, og er du heldig kan du til og med finne rasende billige billetter på deres hjemmeside.  Jeg abonnerer på tilbud fra Norwegian, og det er enorme fristelser som dumper ned i mailboksen min til stadighet.

www.norwegian.no  

– og du er i gang.  Sjekk Lavpriskalenderen, det hender der er noen bra priser.  Fly fra Gardermoen til Gran Canaria mandag – onsdag – torsdag og lørdag.  Avgang fra Gardermoen kl 11.20.  ankomst Gran Canaria 16.05 (lokal tid).

 

Videre med lokalflyet til Lanzarote, Binter Canarias, for eksempel ca kl 18.15 med ankomst Lanzarote kl 19.00.

 

Billetter med Binter Canarias kan du finne på denne søkemotoren:

www.skyscanner.no

Og den er norsk!  Her går det fly hele dagen, og det koster ca 500 kr hver vei.

Enkelt?  Og enda enklere, Lanzarote er så liten at en taxitur videre til hotellet er en enkel og billig sak.  Det koster vel ca 15 euro og 10 min til Puerto del Carmen.

 

Hotell?   Veldig enkelt og mange muligheter.  Jarle anbefaler denne linken:

http://www.condestinolanzarote.com/nor/hotel-40.html

Her snakker de skandinavisk, og jeg tror også de tilbyr yndlinshotellet vårt beliggende i Gamlebyen.

Vi har ofte brukt denne linken:

http://booking.com

med godt resultat flere steder i Europa, og også her kan du finne en skikkelig bra pris hvis det er det du er ute etter.

 

Vil du lese mer om Lanzarote?  Da kan jeg anbefale denne hjemmesiden hvor jeg har «stjålet» de fleste av disse opplysningene:

http://www.lanzaroteinfo.net

 

Er du på facebook så finnes der en gruppe som heter Lanzarote-vennene. 

 

http://www.canariposten.com

Dette er en nettside som bl a kunngjør Fredagspilsen fra Lanzarote, hver lørdag tror jeg.. Mye bra lesestoff skrevet av Ola Kjeldstad.

 


Er det rart vi lengter dit?


Vasse litt i strandkanten, synes det er for kaldt å bade ordentlig…..

Se på nydelig utsikt fra terrassen…..


Utsikten den andre veien, her er havna vi skal «passe» på i 4 uker


Fiskebåtene vi må holde ett øye med….

Og mat må vi ha, nede i fiskehavna er det mye å velge i


Ubegripelig at dette skal være så godt der nede, rynkete gamle poteter……


med riktig dipp da så klart…..


mange små tapas- favoritter

Vi har bestilt 4 uker i vinter, på vårt yndlingshotell, med oversikt og utsikt over den gamle fiskehavna i Puerto del Carmen.  Lunt og godt, kort vei til butikken og masse restauranter å velge mellom hvis vi ikke vil lage mat selv.   Å det skal bli deilig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer om “Sommerveien til Lanzarote

  1. «Black & Beauty» kalte jeg Lanzarote da jeg skrev om øya på bloggen min. Har feriert der 3 ganger, 2 sommerferier og 1 vinterferie. Den siste var i januar 2005 og det ble dessverre for kaldt for min helse. Og jeg er nok enig med de som sier det er for mye vind der. Men de to gangene jeg har vært der på sommeren, har vært nydelig. I det hele tatt; Kanariøyene på sommeren er helt topp!
    Siste gang jeg var på Lanzarote bodde jeg like ved havnen i gamlebyen. Har faktisk en fotomontasje fra samme sted som ditt første bilde. Fasinerende å se på bølgene slå over lavasteinene. Restauranten ved sjøkanten har jeg besøkt mange ganger. Hvitløksrekene der gir meg stjerner i øya 🙂
    Ønsker deg en fin søndag!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s