Feliz Navidad!!

Hva har vi så foretatt oss her på Lanzarote etter at gubben ble utskrevet fra sykehuset?  Stort sett ikke noe, dvs vi har gjort det som var nødvendig for den som nettopp hadde hatt lungebetennelse, slappet av, gjenvunnet helsen.  Vi har hatt god hjelp av solen, av godværet, av havutsikten, av gode måltider på nye og gamle (for oss) restauranter.  Vi har vært veldig tidlig til sengs, dvs i ti-tiden har vi sukket fornøyd, nå kan vi endelig legge oss, stup trøtte. Vår sønn, som kom nedover for å være her sammen med oss i rekonvalesenstiden mente at vi hadde nok hatt et stort søvnunderskudd.  Ja det kan jeg godt være enig i.

Vi har gått mange turer, både her i området og på Avenidaen.  Området her i Calle Teide og i fiskehavna omfatter også en tur på den nye og flotte moloen, det blir noen skritt til sammen .  Calle Teide er fremdeles «The Secret Street of Puerto del Carmen».  Her finnes restauranter, leiligheter, små puber, Coop-butikk, blomsterbutikk, salg og utleie av leiligheter og selvfølgelig Agua Marina hvor vi bor.  I enden av gata, og i enden av gata nedenfor, Calle Infantes, finnes trappene opp til gangveien som fører til Puerto Calero.  Akkurat nå er det hengt opp julepynt og dekorasjon over alt, det er jul her også, Feliz Navidad!  Og kontrasten til julegatepynten er strandlivet, i dag var det faktisk noen ute i vannet på La Playa Grande.

Restaurantbesøkene har blitt mange.  Den aller siste vi fant ligger omtrent rett over gata her vi bor og heter la Chalana, et virkelig positivt bekjentskap.  Vi har vært innom der for noen år siden, men fant oss ikke til rette.  Nå fikk vi tips gjennom Lanzarotevennene (facebook-gruppe) om at la Chalana hadde byttet eier, blitt renere og dyrere og var vel verd et besøk.  Der fantes det et lokalt miljø på alle måter, langs bardisken(som var fullsatt) rett ved inngangen, gamle bilder fra Puerto del Carmen, og en vert som kunne fortelle historier om den gangen bølgene var så svære at de skylte over moloen og la etter seg digre steiner.  Verten hadde forresten vært mannskap på Redningsbåten nede i havna her. Masse forskjellige tapas hadde de på menyen sin, vi prøvde Tortilla Espanola, og det både smakte godt og så lekkert ut.

 

 


El Puerto ligger omtrent akkurat rett over gata, tyskdrevet av Jürgen og kone, lite og hyggelig.  Ikke plass til så mange bord der, men vi kommer jo omtrent når andre er ferdig med lunsjen sin, og da er det alltid plass.  Der finnes øyas muligens beste wienerschnitsel har vi hørt, og he he internettoppkobling for alle gjester.  Der har jeg for første gang blitt observert fiklende med mobiltelefonen.  Kjekt det å kunne legge bilder ut direkte på facebook, fra mobilen!

 

 


El Ancla har vi selvfølgelig besøkt, deres tapasbrett for 2 eller 1 er noe vi må ha med oss.  Den røde restauranten har vi vært på, stive priser men nydelig utsikt.  En av restaurantene der oppe på utsiktsneset  fikk «æren» av å serveres oss lunsj en dag, der var porsjonene små og utsikten nydelig.  Alle har hver sine kvalifikasjoner.  Men det er nok der det såkalte «syden» begynner, med veldig aktive innkastere på restaurantene.  I gata vår, Calle Teide finnes det ikke slikt uvesen.

Vi har besøkt Odin Restaurant, tok taxi fra Gamlebyen her, det blitt litt for langt for oss å gå det.  Også denne restauranten har fått gode meldinger fra medlemmer av Lanzarotevennene.  Før vi spiste så leide vi en slik Fred Flintstone-sykkel for å komme oss nærmere flystripa.  Jo visst, det var riktig så moro det, og litt ekstra trim for de to karene som syklet. 

BODEGA, Restaurant og Tapas- Bar i Gamlebyen, der måtte vi selvfølgelig bestille diverse tapasretter, veldig spennende og godt, der fantes forresten meny på norsk, da var det enkelt å forsøke seg på nye tapas-retter.  Lokalene her er ganske unike, det er et hovedrom med bardisk og spekeskinker i taket i tillegg til siderom som brukes når det blir fullt, og det blir det som oftest alltid.  Vi ble skikkelig mette selv om vi prøvde oss på retter vi ikke ante hvordan de smakte!! (Vi bestilte 5 retter og vi var tre personer)

Sjømannskirken har vi besøkt to lørdager, og på lørdager serveres det risgrøt med et lite ord for dagen i tillegg.  Det var et veldig godt besøkt arrangement, med mange grøtgjester som koste seg.

Vikinghuset, de skal senere få sitt eget innlegg med masse bilder.  Vi kan vel bare si så pass at i vår personlige kåring av beste mat og beste atmosfære, så skåret de ganske høyt på vår personlige liste. 

Det ble mye restauranter dette her, men det har jo vært innholdet i dagene våre i tillegg til sol og hvile.  Vi har også byttet leilighet, fikk en med to soverom og med internett slik at vår sønn kunne ta seg av jobben sin herifra.  Det har fungert veldig bra.  Ganske spennende at det går an å sitte her i hjørnet av balkongen og ha etablert et distriktskontor på Lanzarote!

Det viktigste med alle disse utfluktene vedrørende mat, har jo vært spaserturene til og fra, ja faktisk, det er sant, med skritt-teller og oppmuntrende tilrop.  Det har jo blitt en del taxi-kjøring også, noen strekninger er ganske lange.  Litt småtteri har blitt innkjøpt til presangformål og gevinster.  Nå er det bare en dag igjen, så er det å pakke kofferten og reise hjem til julefeiring. 

 

7 kommentarer om “Feliz Navidad!!

  1. God tur hjem og fint at alt gikk bra med dere. Vi bodde 1 uke i leil. 401 i nov. Fornøyd med utsikten og hyggelig betjening. Måtte oppbevare mat i kjøleskap p.g.a mange «småfluer» som ble tiltrukket av mat. Så de på muren flere steder på anlegget. Vet du hva de heter?? Kommer gjerne igjen, det er et behagelig strøk. God jul og godt nyttår.

    Liker

  2. Torunn: Jeg vet ikke hva fluene heter, men de biter ihvertfall ikke og er veldig små. Vi bor nå i leilighet 301, bodde helt i andre enden de tre første ukene, i 306. Det er fint overalt her, vi har vært på dette hotellet flere ganger og kommer stadig igjen. God jul og godt nyttår tilbake til deg og dine

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s