Da vi møtte prinsessen…

 

 Vi har vært en del ganger i Japan, og hver gang opplever vi masse rart!! 

 En gang vi var i Nishinomiya skulle vi til konserthuset og myse rundt der for om mulig å se og filme/fotografere prinsessen som skulle på konsert.  Vi skulle også på samme konserten, men dagen etterpå.  Prinsessen er involvert i dette internasjonale orkesteret på en eller annen måte, som beskytter eller noe slikt.  Hun heter Princess Tomohito of Mikasa, og er keiserens svigerinne.

 Jo da, visst fikk vi se prinsessen, vi myste rundt både her og der, og det var masse dresskledte menn og uniformerte i området.  Vi regnet med at vi ble jaget hvis vi sto på feil på plass så vi tok det veldig rolig alt sammen. Etter en stund så ble vi geleidet ned til plassen der hun skulle vandre mot inngangen, og vi ble plassert sammen med de andre som var møtt opp, og det var ikke mange. Det var i grunnen merkelig, men disse vaktene kunne ikke engelsk!!!  Det gjorde ikke noe, vi forstår tegnspråk veldig godt. 

 


Etter at prinsessen vel og vakkert var tatt i mot, og etter at vi hadde forsøkt oss på smultboller til lunsj (blekksprut!!!) traff vi vår svigerdatter Nozomi, og vi gikk inn for å vente på sønnen vår som spiller i orkesteret.

 Vi ventet utenfor konsertsalen, og også der var det mange vakter som stresset rundt, vi forventet å bli jaget ut før prinsessen skulle komme, men det skjedde faktisk ikke.  Det som skjedde var at orkestermedlemmene plutselig kom ut og stilte seg opp i en lang rekke foran oss, og Harald sønn stod omtrent rett foran der vi stod.  Prinsessen kom ut og vandra langs disse musikantene.  Foran Harald stoppa hun og håndhilste og prata med ham.  Ganske morsomt det.  Hun hadde snakket om været og varmen!!  I ettertid har vi vel fått vite at å håndhilse på noen fra keiserfamilien er vel omtrent guddommelig!!  Det var nå forresten rart at hun gjorde det, vårt inntrykk i Japan er at de IKKE håndhilser, bare bukker.  Kanskje hun gjorde det fordi dette er et internasjonalt orkester og Harald var den første vestlige på «rekka»?. 

  


 Dagen etter prinsessebesøket skulle vi på tur til en tropisk hage i nærheten av Kobe Airport. Togturen til Kobe var helt vanlig, bortsett fra at vi måtte stå omtrent hele veien fordi det var så fullt..  Togturen fra Kobe til Garden var veldig artig og flott, med et helautomatisk tog som gikk til Kobe Airport. 

 Den japanske hagen var utrolig med så mye vakker blomsterprakt at jeg har aldri sett maken.  Der fantes også fugler av alle slag, og fisker. Et show med dresserte ugler fikk vi også se.  Restauranten hadde systemet: Vikings, og det var rett og slett koldtbord, med varme retter også.  Tro hvilken forbindelse denne type servering hadde med vikinger? Vi kjøpte billett og fikk et rødt bånd rundt halsen og dermed kunne vi bare gå og forsyne oss.  Ikke så lett å vite hva all denne maten var for noe, men noe vet vi jo etter hvert da, Misosoup og ris er jo bankers.

  


 


 

 

 

Etter en halv dag og vel så det her, så tok vi det automatiske toget tilbake til Kobe og taxi videre til vår svigerdatters hjem.  Der ble vi vist til Tatamirommet, og da var det i grunnen fint at vi har øvd litt på å sitte på gulvet for her fantes det ikke stoler, bare et lavt bord midt på gulvet og en liten tv i en krok. Vi fikk servert jordbær og kake og noe å drikke, og så fikk vi se masse bilder av Nozomi som liten, bilder av huset som ble ødelagt i jordskjelvet i 1996 og bilder av byggingen av det nye huset.  Det nye hadde skjelett av stål, helt opp til takstolene, så dette huset vil nok tåle jordskjelv !!! 

 En morgen våknet jeg av at gulvet skalv.  Jeg lurte på om det var jordskjelv men fant ut at det måtte være en stor bil eller buss som kjørte forbi.  ..Det var faktisk jordskjelv, jeg fant fram jordskjelvsiden på internett senere på dagen, og det var ganske saftig ja, kl 9.07 og 9.10, styrke 5.4 men langt fra vårt bosted.  De andre som sov her merket ikke noe.

  


 

 

Før vi skulle på konsert med prinsessen måte guttene pynte seg litt.  Hårklipp i Japan kan  foregå på en frisørsalong på togstasjonen, og den gangen vi var der kosta det 1000 yen, dvs ca 55 kr.  Man kjøpte billett i en automat ved døren og satte seg på ventebenken, raskt og effektivt var dette, og pent klippet ble det også.


 Ikke all mat her smaker som det ser ut.  Disse bollene så veldig fristende ut, men  hmmmmm   det var blekksprutbiter inni!!!

 

 
Det blir mye kjøring med tog i Japan….


 

Alle de runde merkene på kartet er registrerte rystelser.  Og vi var under der et sted.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s