NAF, KJEKT Å HA

Vi har vært medlem av NAF i omtrent en mannsalder.  Aldri har vi hatt bruk for noe assistanse.  Vi har gladelig tatt i mot NAFs veibok, diverse turforslag og rabatter her og der.  Men i går, omtrent på sommerens første tur til båten, med fullastet bil, så plutselig skjer det.  Sjåføren trykket inn gassen på vår Toyota Auris, nesten tre år gammel, med automatgir (MMT) og det skjedde ikke noe.  Ingen framdrift i det hele tatt.  Det hørtes i grunnen akkurat ut som den gangen jeg  (uten å mene det) satte Ladaen i fri midt i Sinsenkrysset og tråkka inn gassen!!  Det skjedde ikke stort da heller, bare et fryktelig bråk.

Vi klarte å rulle bakover slik at vi til slutt bare sperret halve veibanen på vår side, satte på blinklysene og ringte NAF.  Pga diverse hjerteproblemer og den slags så var det ikke tilrådelig for sjåfør eller passasjer å begynne med noe dytting av bilen.  Mens vi stod der og ventet på NAFs redningsbil så var det i grunnen spennende å se hvor mange som passerte oss,  de måtte ut i motgående kjørefelt, ble sikkert irritert, men var det noen som stoppet for å hjelpe oss?  Neeeei, det var vel omtrent 20-30 biler som passerte før en hyggelig mann tvers over veien lurte på hva slags parkering vi drev på med?  Han vinket på noen til, og vips var bilen flyttet til en høvelig parkeringsplass utenfor veibanen.

Det var veldig greit å ringe NAF, de skulle vite medlemsnummer, bilnummer og posisjon, og de skulle sende en bil så snart som mulig.  Denne timen det tok å vente fikk jeg lest både forsikringspapirer, Naf-papirer og av alle ting –  Toyota veihjelp.  Det var faktisk tre nummer vi kunne ha kontaktet for hjelp.  Bilforsikringen vår, Tryg Forsikring, der hadde vi også Veihjelp!  I mappen med vognkort og diverse fant vi også nummeret til Toyota Veihjelp.  Dette trodde jeg var gått ut etter ett år, men senere viste det seg at den servicen varer så lenge vi har garanti på bilen!!

Hmmm   dette kan vel kalles å være trippelforsikret, ganske hodeløst det også kanskje?  Veldig kjekt å kunne ta seg tid i veikanten og sette seg inn i slikt!  Rett og slett finne ut av hva man har og ikke har.  Når man da har facebook på mobilen, så kan man jo også legge ut både fine bilder og meldinger om hva vi driver på med..

NAF-bilen kom, og vips var i farta igjen, om ikke på egne hjul.  Han fraktet oss til nærmeste toyota-verksted, Toyota Ramstad Bil AS, Mysen.  Kjempehyggelige mennesker, flott service, god kaffe.  De fant ikke noe galt med bilen, den virket plutselig igjen!!  Akk ja, dagens elektronikk er ikke alltid like enkel, nå er vi en smule usikker men har vel lest oss til en mulig årsak, også  med hjelp av Toyotaeksperten,  vår sønn i Japan.  Det blir nok en tur til vårt eget lokale Toyotaverksted når vi er hjemme igjen, og før vi skal på en lang biltur nordover i landet.

Tror ikke vi skal si opp NAF selv om vi har veihjelp i forsikringen.  NAF har jo i grunnen mer enn bare veihjelp.  For flere år siden var på biltur til Frankrike, Lada Samara, masse NAF-hjelp i planleggingen og gjennomføringen.  Jeg burde vel skrive et innlegg om den turen også selv om det er flere år siden.  Dessuten så får vi jo rabatter både på Veikroer og campinghytter, og vi får informasjon om både det ene og det andre.  Ja, NAF skal få bli hos oss fremdeles?..

I dag tar vi det ganske med ro ombord i båten.  Tirsdag ble det en tur med ambulanse (!), onsdag ble det en tur med NAFs redningsbil.  Vi er medlem av Kystpatruljen også, men har ikke lyst på noe slep der akkurat i dag, så vi holder oss rolig her vi ligger på brygga.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s