Vi skal ikkje sova bort sumarnatta

 

 Sesongen har startet, kveldene blir lysere og lysere.  Det er en herlig årstid vi har foran oss.  Vi har allerede vært en uke i båten og vi fikk med oss en uforglemmelig pinse med temperaturer som rundt Middelhavet!  Nærområdet vårt, rundt Singeløya, var ikke akkurat full av båter.  De fleste hadde nok dradd til Koster og kanskje enda lengre.

Vi er godt i gang med årets sesong og vi har fremdeles en del godsaker ombord som vi koser oss med.  Kanskje noen mener at man skal klare seg med naturen når man er ute i båt, men vi er jo hjemme i båten også, vi bytter bare adresse etter vær og vind og ser ingen grunn for å etterlate oss det vi koser oss med i den heimen som står fast på landjorda.

Nettverk, selvfølgelig har vi internett ombord og i år har vi kjøpt oss nytt modem.  Vi har brukt Ice omtrent siden det kom på markedet, men i fjor var vi ikke fornøyd med det.  Ute på holmer og skjær var det rett og slett for dårlig.  Men du verden, med det nye modet ble nettverket som nytt, vi ser dagsrevyen som om vi var hjemme, og andre programmer også.  Vi snakker med sønn i Japan på Skype, og vi er i det hele tatt online når vi ønsker.

Kartboken, den er laget av Skjebergkilen Marinas Båtforening, den er virkelig flott.  Den var til salgs hos Skjebergkilen Marina, men jeg er ikke sikker på om de har flere igjen, det kan lønne seg å spørre, kanskje noen lager et nytt opplag?  Her står det du trenger å vite både om havner og historie for området Hvaler.

En annen artig bok jeg blar ofte i er Odd Børresens gleden ved å ha båt!, Her er det både sarkasme, nyttige tips og artige historier.  Den kan rett og slett brukes ofte og må være tilgjengelig…….Den har vi kjøpt for flere år siden, kanskje den finnes bare på loppemarkeder nå?

Så har vi selvfølgelig Stemninger og Dønninger, en CD med musikk som kun går på laveste gir!!  Den er tilsalgs bl a hos Skjebergkilens Marina eller på nettbutikken HER.  Det finnes ikke så mange eksemplarer igjen, første opplag er neste utsolgt.  Musikken på videoklippet under her er fra denne CDen, og bildene i videoen er mest fra Nord-Koster i den lyseste årstid. 

 

I dette innlegget har vi linker og reklame for både det ene og det andre, men reiseblogger er dessverre ikke sponset på noen måte, og det finnes ingen fortjeneste i å anbefale produkter.  Da må man nok begynne å snakke om moter og sminke og det passer ikke så godt på sjøen og i min alder!!

 

 

2 kommentarer om “Vi skal ikkje sova bort sumarnatta

  1. Tiltredes. Det er slike opplevelser som gir energi til å fylle de kommende hverdager. Vi håper det blir flere i løpet av sommeren.

    Liker

  2. For et herlig innlegg om å nyte livet og omgivelsene rundt 🙂
    Kos dere som bare det og jeg gleder meg allerede til neste innlegg.
    He he…jeg ser på kategoriene at dere er like glad i å reise som meg 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s