Korshamn, sommerparadiset!

 
Her på Holmen er det vi har holdt til, med rotur til butikken og posten.

 

Vi har feriert i Korshamn i alle år, helt siden 60-tallet (!).  Det er fordi vi er så heldige å ha slektninger der.  Ungene har fått lære seg å ro i onkels pram, de har blitt kjent med krabber og ål, de måtte tidlig lære seg å ha kontroll på seg selv og kroppen sin på brygge og i båt.  Kanskje var det verst for mor (meg) som stod på lur bak gardinene for å holde et øye med dem.  Slapp av, sa onkel fisker, de kommer opp tre ganger!!  Dette var før rednings- og seilervester ble «oppfunnet».  Løsningen for min del var å sende ungene på svømmekurs om vinteren, opptil flere kurs måtte de gjennom før mor var fornøyd. Eksamen var å stupe på hodet fra en brygge og ut i sjøen.  Premien var 10 kr og ganske fritt opphold resten av dagene vi var der.  Sannelig ble de flinke til å svømme også, alle fire!

 


 

Korshamn i dag er nok forandret fra den gang.  Det som er bra er jo at nå kan alle leie seg inn her i Korshamn Rorbuer.  Første byggetrinn ble bygd ca 1979, og det siste ble ferdig i 2009.  Første del synes jeg er vakkert plassert og fint bygd, det passer inn.  Det de bygde i 2009 er ganske fryktelig!!  Men ja ja ja det er noe som heter smak og behag, og smaken er som baken, osv.  Det er sikkert aldeles nydelig å sitte inne og se ut på havet og solnedgangen.  Uansett, et opphold i Korshamn er noe jeg absolutt vil anbefale alle.

 

Den gamle delen
 

Den nye delen
 

Rorbuene har nå, med det nye bygget , mange forskjellige kombinasjoner for utleie med både ett, to og tre soverom.  Her finnes det både restaurant og pub.  Båter til utleie, og fisketurer med stor fiskebåt er en poulær aktivitet.  Vester lånes ut gratis står det på hjemmesiden deres.  Havområdet her er noe av det mest fiskerike langs hele Sørlandskysten.  Fiske fra land med stang gir  god fangst som kan tilberedes på eget kjøkken i leilighetene.

 

Dykking er også en populær aktivitet.  Rorbuene tilbyr både luftfylling og utleie av båter for utdannede dykkere.  Området er et eldorado for dykkere med havet rett ut samtidig som man kan trekke seg inn lunt bak holmer og skjær.  Denne kyststripen Lindesnes – Lista er den kystlinjen i Norge som har flest vrak!  Det har gått ned skip omtrent på hvert eneste skjær.

 

Korshamn ligger like vest for Lindesnes.  Jeg har faktisk to ganger ankommet i liten båt, fra Østlandet.  Første gang rundet vi «Neset» i en 23 fots plastbåt.  Neste gang var vi noe større, en 33 fots trebåt.  Jeg må vel ærlig innrømme at dimensjonene på dønninger og bølger derute var i mine øyne ganske enorme!!  Det er nok dager med havblikk også, og jeg unner virkelig alle å få lov til å være med på en tur til Lindesnes også, men vil absolutt ikke anbefale det på egen hånd!

For å komme til Korshamn følger man E39 vestover fra Kristiansand til Lyngdal.  Tar av i Lyngdal og kjører ut mot havet derifra.  Se bildet av kartet her.

 

Korshamn, til venstre og rett nedenfor Lyngdal

 

 

 

Sannelig kom det en med fisk til oss!!
 

Butikken, og med pub!!
 

Huset til venstre, på Holmen, det er her vi er på besøk.
 

Idyller skjuler seg litt overalt
 

Gangveien ser privat ut, men det er lov å ferdes her
 

Et åpent galleri, det kan passe godt på en spasertur….

 

Rødt bak, og hvitt foran, helt etter gammel tradisjon
 

Plutselig, en utstilling?
 

Idyll!!
 

Overalt gror det
 


En nydelig og fredelig spasertur

Korshamn Rorbuer har en fin hjemmeside, den finner du HER, Dette innlegget er dessverre ikke sponset, skulle jo ønske at det var det, men sånn er livet blant reiseblogger!    

 

 

En kommentar om “Korshamn, sommerparadiset!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s