Festival i Mosjøen og besøk på Gilles Cafe

Galleria-uka, festivaluka i Mosjøen, i Nordland er nå avsluttet.  Her var det tredobbelt festival.  Det var Galleria (kunst), Toppen internasjonale sommerfestival (musikk) og Utflytterstevne.  I den anledningen var det aktiviteter overalt, utstillinger, konserter, foredrag, turer både til sjøs og til fjells, og foredrag av ymse slag.  Innimellom alt dette var det bl a 50-årsjubileum for konfirmanter fra 1962, og mange,  mange private søsken og søskenbarntreff!

Sjøgata i Mosjøen er godt kjent, og den har jeg skrevet om før,  I anledning festivalene var det mye som foregår der, og spisesteder er det også en del av, ganske mange faktisk.  Gilles cafe er ett av dem.  Gilles cafe er omtrent som et lite kulturhus i seg selv.  Her var det konserter hver eneste kveld, ja av og til to ganger pr dag.  Konsertene var varierte, det var plateslipp, det var rock, det var beatles-musikk og det var jam.  Noe for enhver smak, det er sikkert. 

Lokalene er hyggelige, og de egner seg aldeles utmerket for små konserter.  Scene ligger et plan under publikum, og gir både oversikt og akustikk.  På Gilles kan man få servert både mat og drikke, og det ble faktisk et problem da vi besøkte stedet.  Det ble et stort problem for både gjester og betjening etter hvert.  Vi var der lørdag 7. juli. Sånn ca kl 14.30.   Med andre ord, disse hendelser skjedde IKKE under Byfesten eller ved andre «trengselstider»

Utenfor døren stod det plakat:  Buffet fra kl 10.00 – 15.00.  (tror det var det som var klokkeslettene, men spiller ingen rolle, vi var innenfor tidsrommet uansett)  fint tenkte vi, buffet passer oss utmerket til lunsj.  Innenfor dørene fant vi ingen buffet i det hele tatt.  Der var rikelig med sitteplasser og ledige bord.  Vi fikk låne en meny, fra en sjef som satt ved et hjørnebord, opptatt i telefonen.  Merkelig oppførsel, tenkte vi i farten!.  Han gav oss også beskjed om at buffet var IKKE på lørdager.  Nei vel, kanskje en ide å fjerne plakaten ute da?

Menyen var fin, inneholdt noe for enhver smak og enhver pris, faktisk hadde de mye å velge i.  vi valgte, og gikk til disken for å bestille og betale.  Nå foretok vi ikke en samlet bestilling, det burde vi nok ha gjort ettersom vi var fem stk.  Jeg bestilte sist, en omelett og en scampi-rett.  Det var antydning til kø bak meg, og sjefen bak disken måtte til og med svare på mobilen sin som ringte midt oppi dette.  Merkelig oppførsel tenkte jeg igjen.  Når man står bak en disk bør vel kunde være i fokus, og ikke mobilen?  Men det var før jeg leste festivalprogrammet og forstod at denne sjefen nok egentlig var konsertkoordinator for hele uken på dette stedet.  Da er det nok mange telefoner som skal besvares og ringes.  Kanskje det hadde vært en ide med ett menneske til bak disken her?

Vi satte oss ned for å vente på maten.  Det varte og det rakk, det kom ikke noe mat.  Nabobordet ble så irritert til slutt at de forlangte pengene igjen og forlot stedet.  Etter en time hadde de rett og slett ikke tålmodighet til å vente lengre, eller kanskje de skulle videre til et annet arrangement?  En av våre fikk sin mat, og den var god.  Det var bare det at han var ferdig med å spise lenge før vi to siste fikk vår bestilling.  Vi hadde god tid, vi skulle ikke videre på noe. Det var en amper stemning der inne på Gilles cafe, kanskje noen av gjestene hadde planlagt å dra videre til et nytt arrangement?  Siste episode var at en av gjestene som fikk en brent omelett, på spørsmål om ny mat gav han beskjed om at han ville ha pengene igjen, kunne slett ikke vente enda en time på en ny forsyning.

Jeg satt der og tenkte at –  godt at vi har god tid,  men egentlig burde vel Gilles velge enten/eller.  Det er vanskelig med både/og.  Ser ut som om det er et alle tiders konsertsted med et mangfold av underholdning å velge blant.  Kanskje Gilles bør tenke seg om igjen, og lage en enklere meny?  Det er ikke akseptabelt å vente over en time på mat!  Lokalt var kun halvfullt, det var midt på dagen og slett ikke så stort press verken her eller der.

Men det blir i så fall et tap hvis de velger konsertsted med enklere meny!  Gubben min bestilte nr 5 på menyen, Scampi «Gambas Agilo», (scampi, løk, hvitløk, brød).  Det var den absolutt beste scampi-retten han noensinne hadde smakt, den var helt himmelsk!!  (og han velger «reker» overalt i verden, Spania, Frankrike, Japan, Lanzarote, Gran Canaria, Tyrkia, Sverige, Norge, Bergen,Kypros…..), så reker det har han greie på!  Min omelett var også god, og rikelig med mat var det.  

Gilles, du har et problem selv om du ikke vil innrømme det i intervjuet med HA!!

Heldigvis opplevde vi mest herlige ting, dette var bare en liten episode, men ettersom den har vært omtalt både i avis og på facebook ville jeg gjerne gi vårt inntrykk også. 

Er det forresten sant at melkkake med gomme kalles for «Leirfjording»?  Vi kjøpte jo selvfølgelig det, flere ganger på Kulturverkstedet.  Jeg skal ikke plage dere med flere bilder av «Leirfjordinger».  Her kommer det andre motiver istedefor:


Fra paraden på lørdag


Gretas keramikk, en av de mange salgsutstillingene

  
Det er noen søte små hus i Sjøgata i Mosjøen

 og mange andre fine motiver………

Norge rundt har vært her!


Hotellhagen, tidlig onsdag kveld


Sjøgata


Forfatterkveld/Bokbad på Kulturverkstedet onsdag kveld 11. juli

 

Her er link til programmet for hele uka og vel så det HER

 

En kommentar om “Festival i Mosjøen og besøk på Gilles Cafe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s