Røros og Bergstadens Hotell

Målet var Mosjøen, og vi bestemte oss for å prøve noen nye veier mellom Oslo og Mosjøen denne gangen.  Hotell var bestilt på Røros, Bergstadens Hotell og vi fulgte vanlig «Østerdalsrute» til Koppang.  Der svingte vi av og tok R30 gjennom Rendalen og Tylldalen og helt til Røros.  Der var det omtrent ikke trafikk, litt humpete vei, men ok, artig med ny vei.  GPSen fant hotellet på Røros uten problemer, og det viste seg, som vi hadde trodd, at hotellet lå midt i byen.

Vi fant ikke plass på nærmeste parkering, og der var ingen handicap-parkering.  Måtte parkere langt fra hotellet, men vi kunne ha sluppet av folk og bagasje foran døren.  Det visste vi ikke på forhånd, men nå vet vi det, til neste gang!  I resepsjonen traff vi noen veldig hyggelige og hjelpsomme jenter.  Fikk rom i nærheten av heisen pluss info om hvor vi kunne parkere og laste av, men det var i grunnen litt sent ettersom jeg da allerede hadde slitt meg rundt og inn.  Men infoen var jo grei å ta med seg til vi skulle forlate hotellet igjen dagen etter.

Fine og greie rom, nyoppusset, flatskjerm på veggen og med fritt internett overalt.  Vi brukte ikke TV-en, nei vi skulle ut og se på Røros. Bergstadens Hotell ligger midt i smørøyet, bare rundt hjørnet og man er i Kjerkgata med den karakteristiske kirken helt øverst.  En helt utrolig gate og stemning, gradestokken viste over 20 varme grader denne ettermiddagen og kvelden vi var der.  Masse spennende butikker og spisesteder.  Venta nesten på Pippi Langstrømpe, eller noen blånisser rundt hvert gatehjørne. 

I følge min turistbrosjyre så er Røros Kirke en av landets største, tenke seg til, her «midt ute i ødemarken» (unnskyld, hvis noen ble fornærmet nå).  Den har 1600 sitteplasser og ble bygget i 1784.  I følge den samme turistbrosjyren jeg fant, så blir det arrangert vandreturer for både voksne og barn.  Slike turer passer jo ikke for meg som går bare noen skritt før jeg må hvile og puste ut.  I denne gaten var det forresten mange herlige benker å slenge seg ned på, tusen takk for det, det burde vært slik i alle byer!

Vi hadde jo begrenset tid til rådighet, skulle gjerne ha besøkt Rørosrein også.  Her har det i flere hundre år vært drevet med tamreindrift,  og det drives fremdeles.  Der finnes  gårdsutsalg med egne reinsdyrs produkter.  Vi har vel så lett for å tro at slikt bare finnes i Finnmark, men det stemmer ikke.  Det er da fint å ha masse til gode, jeg tror det blir denne ruten også neste gang vi skal til Nord-Norge!

Vi ruslet oppover mot kirken, og da vi ruslet nedover igjen var vi innom flere serveringssteder.

·         Kaffistuggu, tid for ettermiddagsmøte i MPV med øl og jegermeister.  De hadde mye god mat også på menyen, men vi måtte jo videre for å prøve flere steder.

·         Suppestasjonen, kjempehyggelig, men hadde bare supper og vi var ikke i suppehumør. 

·         Peder Hiort, like rundt hjørnet for hotellet, dvs egentlig med nesten direkte inngang fra hotellet.  Spiste god middag med god vin til.  Og vi fikk vann også, uten å be om det!

·         Nilsenhjørnet, på hotellet,  avsluttet  dagen med øl for gutta og Irish coffe til meg. 

 


Artig bokhandel, eller hva?


Her var det dessverre stengt, ellers så hadde vi nok handlet med oss litt godsaker


Mange fine bakgårder her!


Gamle saker og ting hos herr Peder Hiort


Når de serverer oss vann sammen med rødvinen, da blir vi fornøyd da……


Åååå  det var god kylling med godt tilbehør, fremdeles hos Herr Peder, det het Ytterøykylling i menyen


Nilsenhjørnet på Bergstadens Hotell


Frokostrommet


Sunn frokost


og mer frokost


 Og videre nordover fant vi sannelig Selbutrollet også!

Utrolig herlig at vi valgte å kjøre denne veien.  Vi har vært her på Røros før, kom med tog den gangen, bodde på campinghytter og var på korpstur (for voksne he he)  spilte konsert nede i Olavsgruva, det var en stor opplevelse det også.  Men den gangen var det utrolig dårlig vær, det var silregn hele helga, og derfor var det så fint å komme tilbake nå selv om det var bare for en ettermiddag og kveld.  Nydelig vær, og 20 varme grader, kan det bli bedre i en slik utrolig by?  Anbefales til alle å vike bort fra vanlig rute Oslo – Trondheim!!

Veien videre nordover fra Røros gikk på R 31 til Brekken og videre på R705 til Stjørdal og E6.  Mitt sinn var så fylt opp med Røros at jeg klarte ikke å ta inn over meg alt det flotte på veien videre, nok en grunn for å ta turen om igjen.  Men jeg fikk da med meg at det er her, fra Mustjønna i Tydal at  Glomma starter, og vi bor jo også ved Glomma, mange mange kilometer lengre sør.

Jeg fikk også med meg synet av fjellheimen kalt Sylane, underlige fjell som minnet meg om fjellene på Lanzarote!  Vi kjørte også langs Europas beste ørretelv, det leste jeg på en rasteplass-plakat.  Jo da, R705 er absolutt verdt en tur til.

 Hjemmesiden til Bergstadens Hotell

 

 

 

 

4 kommentarer om “Røros og Bergstadens Hotell

  1. Det var kjempetrivelig å lese om denne fine turen. Vi så masse rein oppå fjellet på R705 noen uker før dere.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s