Bergen, Bristol og Bil

 

 Denne ligger i nedstigningen til Aurland, og det er fra vår siste tur over fjellet.   Norge er et farlig land å kjøre bil i!

Det hender at vi kjører over fjellet til Bergen, fra Østlandet.  Da passer det best å dra omtrent via Gardermoen og Hønefoss, og videre derfra til Gol.  Vi velger ofte veien om Hol-Aurland.  Jeg vet i grunnen ikke hvorfor, gammel vane?  Med denne steinen i minne vet jeg ikke om vi kanskje skal begynne å velge en annen vei?Nydelig utsikt, også fra nedstigningen til Aurland. 

For et par uker siden tok vi turen igjen, og det ble samme veivalget.  Hjemveien, da kan vi velge E16 tenkte vi. Artig med noe nytt.  Det var full høst på fjellet, men heldigvis ikke vinter enda.  Det er ikke mange stedene vi stopper, skal bare komme fram liksom.  Det er vel slik når man skal i familiebesøk, konfirmasjon var det denne gangen.  Da har vi ikke tid eller inspirasjon til å være turister.  Litt får vi da med oss underveis likevel.


Samme sted, bare utsikten til den andre kanten, hmmmmm

I Bergen hadde vi bestilt rom på Thon Bristol Hotell.  Jeg var litt «engstelig», de har jo ingen parkeringsplass for seg selv, men et parkeringshus litt lengre opp i gata.  Det var ingenting å bekymre seg for.  Fin plass utenfor døra for å stoppe og lempe av bagasjen, null problem.  Etterpå kjørte gubben bilen av gårde til parkeringshuset.

 

God hjelp fikk vi i resepsjonen, med å få bagasjen opp til rommet.  Ikke alltid like greit å være handikapped, men her var det hjelp å få.  Hotellet ligger jo omtrent på Torgalmenningen, og det skulle vel vise seg etter hvert at det ikke akkurat var det lureste for slitne besteforeldre som skulle i konfirmasjon dagen etter!!

I Bergen var det Kulturnatt fredag kveld.  En diger scene midt på Torgalmenningen kjørte på med konserter omtrent hele kvelden, men heldigvis bare til midnatt.  Akk ja, etterpå overtok biler som parkerte rett under vinduene, med full guffe på musikken, festglade mennesker med veldig høy pubertetsstemme selv om de sikkert var i førtiårene, og masse latter og skråling.   Akk ja igjen, hadde vi vært noen år yngre, og skulle opplevd nattelivet så hadde det vært helt i orden å bo så sentralt.

 

Da det endelig ble stille, sånn ca 03.30 på morgenen, så tok det vel ca en times tid så kom det en feiebil som kjørte fram og tilbake, fram og tilbake, med høy motorlyd!!!   Den holdt vel på en times tid, minst.  Det ble ikke mye søvn den natta, men vi kan vel skylde oss selv, vi visste jo hvor hotellet lå plassert i Bergen.  Neste gang, da blir det nok et annet sted.   Natta etter ble omtrent likedan, dvs da begynte ikke støyen før ved midnatt.  Vår svigerdatter som også var med på turen, hun fikk rom mot baksiden/bakgården, og der hadde det vært ganske stille.  Godt tips hvis du vil ha nattero, be om rom mot baksiden!

 

Ha ha artig, i Bergen henger det en paraply ved døra på hotellrommet, I Japan er det en lommelykt!!

Ekstra puter fantes i klesskapet, og der var det forresten også strykebrett og strykejern!


Rommene var fine.  Frokostrommet genialt, Egon som lå vegg i vegg med direkte inngang fra resepsjonen.  Har i grunnen aldri hatt så fint og spennende frokostrom på et hotell før!  En ting jeg lurer på, og som jeg ikke rakk å spørre om, var om der fantes noen salonger vi kunne ha sittet i, hvis vi hadde vært en stor gjeng.  Resepsjonsområdet var ikke egnet til den slags.

 Bilen , en flunkende ny Toyota Yaris Hybrid, spennende saker, første gang på langtur med den.  Den gikk som en liten lyseblå kule, bortover, opppover, nedover og bykjøring, alt like flott.  Bensinforbruket ble 0,48 på all denne blanda kjøringen. Kunne stille inn farten på for eksempel 80 og det eneste behovet som oppstod da var å styre og bremse. Lyset slo seg av og på i tuneller, vindusviskerne passet seg selv.  Ja du verden for en tur.  Det er mange tuneller fra Øst til Vest.  Nesten farlig å ha det så lettvint og automatisk alt sammen.

 

Fine bilen ja….


Her har det visst gått nedover, ikke brukt mye bensin her nei….

Omluft, det lurte vi litt på.  På veien tilbake lurte vi på å kjøre E16, og der er det en veldig lang tunnel.  Omluft, hmmm betydde det at vi kom til å omkomme av surstoffmangel før vi var igjennom tro?  Nei da, vi trodde ikke det, hadde jo samme egenskap i forrige bilen også, det er jo ganske vanlig. Uansett, det ble ikke E16, vi så et skilt ett eller annet sted hvor det stod at den veien var stengt på en eller annen strekning, og da orket vi ikke ta sjansen på en omkjøring som kunne bli kronglete.


Man vet da å innrette seg…..


Gol, hver sin smak, men kanskje greit nok hvis hovedformålet er ski og andre vinteraktiviteter?


Vakkert parti fra Krøderen

Men neste gang. DA skal vi være litt turister også, på denne strekningen, kanskje??

 

En kommentar om “Bergen, Bristol og Bil

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s