Reiseforsikring, fremdeles i tåkehavet………..

Ettersom min kroniske sykdom (KOLS) har utviklet seg til det verre (oksygen på fly) så tenkte jeg at det var vel best å kontakte forsikringsselskapet.  Kanskje har jeg ikke forsikring lenger?  Kanskje må det ekstra tiltak til?  Hva vet vel jeg?

Jeg sendte en mail med diverse spørsmål til Tryg, og svaret kom veldig raskt, masse svar.  Mer enn jeg egentlig kunne klare å forstå.  Det kan vel skyldes min hjerne, jeg har fått greie på det at manglende oksygen kan medføre sløve hjerneceller og dårlig hukommelse!!!

Her er et utsagn jeg fremdeles må fundere litt på:

Vi vil minne deg på at reiseforsikringen KUN erstatter uventet alvorlig forverring.  Dersom du har en kronisk sykdom som legen informerer deg om at vil bli verre i fremtiden, så er ikke denne forverringen dekningsmessig dersom den skjer i utlandet også.  Det vil da si at du må selv betale for vanlige legebesøk og medisiner for sykdommen og at du må dokumentere at forverringen er alvorlig og uventet fra fastlege som behandler deg for sykdommen.

Forverring av KOLS?  Lungebetennelse er vel ikke forverring av KOLS?  Dvs jeg lider jo ikke av kronisk lungebetennelse.  Men hva med astmaanfall?  Det må vel være ganske mange med astma som reiser til sydligere strøk med vanlig reiseforsikring?  Det er ikke så lett dette her……

Det var en del andre småting også, bl a fortalte de at jeg måtte dekke behov for oksygen selv, det ville ikke forsikringen dekke, dvs dette var ikke en uventet alvorlig forverring.  Det er OK det, som jeg har forstått det, så vil NAV/Helfo dekke dette.

Jeg sendte mail tilbake, og måtte jo bare beklage at jeg er så treg i oppfattelsen.  Da fikk jeg et kortfattet og enkelt svar som jeg gjengir her:

«Det er legen som må bekrefte om det har oppstått en UVENTET og ALVORLIG forverring av din kroniske sykdom.
For at reiseforsikringen skal dekke noe så må altså sykdommen som oppstår både være uventet og alvorlig.»

Ganske klart nå?  Eller?  Jo jeg tror jeg har reiseforsikringen i orden, men jeg tror også at jeg vil snakke med legen om det som står over her.  Jeg vil også, i framtiden, oppsøke lege før jeg reiser og få en slik erklæring som bl a Gjensidige forlanger av KOLS-pasienter.  Men det ligger fremdeles en tåkedott her, som dekker noe ett eller annet……….som jeg ikke forstår.  Kan det være det, at i mitt hode så er en lungebetennelse hos en KOLS-pasient slett ikke uventet ?  Men fremdeles, det er ingen forverring av en kronisk sykdom……….

 

12 kommentarer om “Reiseforsikring, fremdeles i tåkehavet………..

 1. Veldig pen blogg! Har ikke blogg lenger selv, men har blitt tipset om en sykt bra konkuranse! Premien er et gave kort, så den er verdt å melde seg på! Kanskje du har flaks? 😀

  Liker

 2. Kjære deg! Vi holder på med en spøreundersøkelse om bloggging. Alle som deltar i spøreundersøkelsen får et gave kort som takk for hjelpen. Kan du hjelpe oss? 🙂

  Liker

 3. Merethe: nei jeg tror ikke det, det var for mye arbeid med det, og dessuten vil jeg få tilsendt alt mulig som jeg ikke vil ha, og gavekortet var for lite……

  Liker

 4. Heisann!!! Jeg bare liker denne blogen kjempe godt! Du er så god. Kanskje jeg skal bli fast leser? Jeg har ikke blogg, men jeg har en lenke som er veldig bra. Det er en konkurranse jeg akkurat har funnet. Du kan vinne gave kort på to tusen kroner! Delta nå du og da!!! Kanskje du er heldig!!!

  Liker

 5. Hei, jeg kommer innom deg her i dag, er litt lettere når det er på samme plattformen 🙂 Skulle bare si at jeg har sendt deg Påske-egget i dag 😀 Kommer nok snart 😀 Jeg sender deg en venneforspørsel nå, så jeg har deg på listen min, så er det lettere med meldinger også 🙂

  Liker

 6. Hallo på do! Utrolig god bloggg. Merker du tar bloggen på alvor. Da blir det gøyere å lese! Jeg blogget før, men det var så mange mobbende kommentarer at jeg orket ikke mer. Det må ikke skje med deg! Da vinner de teite. Men jeg har noe til deg :-D! Jeg ble akkurat med i en sykt bra konkurranse hvor du kan vinne en iPad mini. Jeg har utrolig lyst på en, så jeg håper jeg vinner, men kanskje du er heldigere enn meg?! 😀 Prøv da vel!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s