Sørum – Hustadvika

 

 Denne sommeren har vi virkelig planlagt både biltur og båttur.  Bilturen skal gå til Vestlandskroken som vi kaller det, der oppe ved Krisitiansund, Molde og Ålesund, og så videre sørover og avsluttes i Skudeneshavn med Skudefestivalen.  Vi har aldri vært i Møre og Romsdal, så det var vel omtrent på tide ja.

Vi pakket i bilen kvelden før avreise, og det er da så smart.  Vi flyttet inn i overnattingsbagen vår, og så er det bare å lukke den om morgenen og klatre ombord, og turen er i gang.  E6 nordover til Dombås, og så videre mot Åndalsnes.  E6 opp Gudbrandsdalen har vi kjørt mange ganger på vår vei til Nord-Norge.  Hver gang har jeg vel blitt inspirert til å lese Krisitn lavransdatter, men hmmm ikke denne gangen.  Denne gangen tenket jeg på en viss ordfører som har gjort Gudbrandsdalen kjent på nytt.  Sikkert ikke til glede for de andre som bor der, men slik ble det.  Det er sikkert ikke bare jeg som surrer tankene rundt den saken på vei oppover dalen.

Vi har som sagt kjørt mange mange ganger mellom   Oslo-Bergen og Oslo-Haugesund.  Vi har hver eneste gang tenkt at det var utrolig dårlig vei i perioder.  Men ikke denne veien nei, her ble det motsatt, Det var en utrolig bra vei mellom Oslo og   Åndalsnes.  Lite trafikk var det også, en veldig bra tur med passe vær, bittelitte småregn og stort sett litt sol og litt skyer, helt perfekt..

Denne førstedagen var kun en transportetappe, vi skulle ikke stoppe noen steder, bare komme oss fram til avtalt overnatting på Hustadvika gjestegård.  Inkludert matstopp og en ferje med litt ventetid så brukte vi 9 timer.

Ferja hørte til selskapet Fjord1 og de har avtale om gratis for ledsagere.  Det stemte helt det, vi «bestilte» bil og sjåfør og en ledsager og betalte kun for bilen.  Ettersom overfaten tok kun 10 min så forlot vi heller ikke bilen, og da var det jo heller ikke så nøye hvor vi ble plassert..  Ledsagerbevis fikk jeg fra kommunen rett før turen, og det fungerte her, bra bra.  Det er ikke overalt at ledsager reiser gratis, men vi skal nå prøve på ferjene ihvertfall.


God plass på ferja i dag….

Vi nærmer oss havet ,hurra……….


Underveis har vi hatt sommer i bilen, og allsang………
Været her borte er noen grader kjøligere enn på Østlandet. Vi har pakket klær for slike tilstander, ullsokker og leggvarmere er obligatorisk.  Blir det skikkelig sommervarmt så er det enkelt å kle av seg og nyte varmen.

Vi skal være her på Hustadvika Gjesteård i to netter.  I dag skal vi kjøre Atlanterhavsveien, besøke Krisitiansund og ta masse bilder selvfølgelig………..I morgen reiser vi videre, og da skal vi også innom Molde en tur. 

4 kommentarer om “Sørum – Hustadvika

  1. Dereer på vakre steder nå. Jeg liker Kristiansund veldig godt.. Atlaterhavsveien også..Håper dere får oppleve all slags vær, hehehe
    Ha en fin og opplevelsesrik dag, gleder meg til bildene:))

    Liker

  2. Ah, Molde! Det holder jeg også på med om dagen. Dvs jeg konsentrerer meg om Henrik Ibsens Molde-besøk i 1885, han og Suzannah ankom der 7. juli 1885. Ibsen beskrev naturen slik: Etter nogle urolige dage i Kristiania var jeg glad ved at drage nordover til Trondhjem og nu er vi havnet her i Molde, et af de skønneste punkter på jorden, hvad panoramaet angår. Her er en dejlig fjord, begrænset af en uendelighed af kolossale, snædekte fjeldtoppe og dertil en rig, næsten sydlandsk vegetation. Øh, nuvel, beklager digresjonen. Men ha en fin tur! Og Ibsen bodde på Hotel Alexandra som da var nybygget (1883)…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s