Atlanterhavsveien, Kristiansund – Bud

 Det var vel denne biten av Norge som bestemte ruta vår i år.  I fjor hadde vi også planer om å kjøre Atlanterhavsveien, men været var så dårlig at på veien fra Nord-Norge kjørte vi direkte hjem til Østlandet.  Men iår, denne sommeren, da ble det alvor av planene.

Veistrekningen er kåret til verdens vakreste bilreise (The guardian 2006) og til «Århundrets byggverk» (2005).  Veien er en nasjonal turistvei, 8274 m , og med 8 broer.  Her finnes tilrettelagte fiskeplasser, rasteplasserr, utkikksplasser, overnattingssteder og serveringsteder langs hele ruten.  Og masse natur, hele veien!!  Jeg kan vel også tenke meg at denne veien i storm  er en unik opplevelse!!

Vi ble ikke skuffet selv om jeg nok kan si at jeg har sett like vakre steder og veier andre steder langs kysten i Norge også.  Men denne er vel unik fordi det er et så sammenhengende og langt stykke vei.

 Det finnes vakre hus her også, ikke bare himmel og hav……

Håholmen, dit går det båt flere ganger daglig, og der kan du overnatte, spise og se film om Ragnar Torseths vikingskips-seilaser.  Håholmen har vært arbeidsplass og hjem for fiskere i mange hundre år.

Ganske imponerende store deler av veien….

 Fint å være bobil også her, lunt og godt inntil bergveggen.

Jeg tror det er Håholmen vi ser der ute.

Siste stopp på ruta er Bud, et fiskevær fra mange hundre år tilbake.  Her finnes også et kystfort, Ergan Kystfort.  Her var det stor aktivitet under 2, verdenskrig med flere hunder soldater.  Det er bygget et krigsmueum også der oppe på toppen.

En del av kystfortet.

Havna i Bud.  her har nok Kristoffer Rustung, kaperkongen, også oppholdt seg.  Han bygde og bodde her i en periode på 1500-tallet.

 

Bud Kyrkje, en spesiell og vakker bygning

Det finnes gamle bygninger også her, men denne er nok ikke fra 1500-tallet…..

10 kommentarer om “Atlanterhavsveien, Kristiansund – Bud

  1. Herlige bilder 🙂 Det ser ut som berg-og-dal-bane noen steder der. Bud, og sånne steder er så spesielle, sjarmerende plasser hvor det nesten er litt rart at folk bor 😀 For det bor vel noen der? 😉 Det ser ut som en tur det er verdt å ta 🙂 Fikk veldig lyst selv også til å ta turen jeg 🙂

    Liker

  2. frodith: Jo da det bor masse mennesker der, og det var et skikkelig idyllisk sted. Vi hadde håpet på fiskesuppe på en restaurant der, men det så litt stengt ut, så vi dro videre.

    Liker

  3. Gratulerer med Dagen din idag. Leste det på frotidh.blogg og måtte stikke innom bloggen din. Kjempebra blogg du har, fine bilder, mange temaner du skriver opm og ryddig. Håepr dagen blir fin med sol og masse god mat. Gratulerer igjen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s