Veien til Ålesund og lite mat på hotellet

Veien fra Hustadvika til Ålesund er ikke så veldig lang.  En ferje må vi jo selvfølgelig ombord i her i Møre og Romsdag.Kort overfart, så vi ble sittende i bilen,  -Det var egentlig ikke så nøye hvor vi ble plassert, men……vi viste fram handicapskilt og ledsagerbevis, det ene fungerte, det andre fungerte ikke.  Vi betaler for kun en person.  Plasseringen ble jo slik at vi ble plassert  omtrent så langt fra toalettet som det var mulig å komme.  Vi stod fremst i den ene enden, og toalettet var helt i den andre enden, og denne ferja var lang.   Jeg tror faktisk ikke at det er mulig for mannskapet som styrer ombordkjøringen å gjøre noe som helst med denne problematikken.  Alt skal gå veldig fort, og alle står i samme kø.  Hvordan skulle de kunne plassere en bil med en funksjonshemmet  ved siden av en heisdør eller salongdør?  Alt går jo i en fryktelig fart på løpende bånd.  Det måtte vært en egen liten kø med rullestolmerke hvis man skulle kunne plassere og velge.

 Beklager Molde, vi stoppet ikke og besøkte deg!!  Vi kjørte litt fram og tilbake i sentrum, og det var det.  Så bar det rett ombord i ferja og videre til Ålesund hvor vi hadde litt mer planlagt program.  Dette området av Norge, Møre og Romsdal, det er så spennende og har så mye å by på, at vi er nødt for å velge.  Vi kunne nok ha vært her i distriktet hver eneste sommer i flere år tror jeg, og fremdeles hatt mye nytt å utforske,

Nydelig utsikt fra ferja, se de fjelltoppende der da!!!!

Og så var det jo torsdag, og hva skjer på Vestlandet når det er torsdag?   Jo raspeball, kumle, potetball, kjært barn har mange navn, og dette er tradisjon å glede seg over.  Det er ikke alltid kvaliteten er like god, det kan jo være så ymse fra kafe til kafe, men dette vi fant på Fjellstova, Sjøholt, før Ålesund, det var prima vare det, aldeles nydelig alt sammen.

 Og mens vi venter på maten så kan vi jo spille sjakk feks.

 I Ålesund hadde vi bestilt rom med frokost på Mini Motell Valderøy med innsjekking på Ålesund Airport Hotell, det lå like på andre siden av veien.

 En hyggelig og spesiell bygning dette her, med åtte kanter.  Det var ihvertfall åtte rom der. 

Vi fant ingen mennesker i resepsjonen på Ålesund airport Hotell. Det var fullstendig tomt der, vi så ingen gjester heller.  På resepsjonsdisken lå det flere konvolutter med navn på, og romnummer.  Inni lå nøkkelen.  Greit nok, vi trenger ikke snakke med noen for å finne rommet og sjekke inn der. Verre var det med mat egentlig.  selv om vi hadde spist komle midt på dagen, så kunne vi jo ha tenkt oss et kveldsmåltid.  Reklamen for hotellet fortalte at der fantes da virkelig et spisested, men det kunne ihvertfall ikke vi finne.  Ja vi fant døra, men det var lås, lukket og låst.  På rommet lå det en perm som fortalte om hva vi kunne forvente oss på dette hotellet, og også der stod det om denne kafeen, eller restauranten, som da var stengt.  det skulle til og med være en nyfdelig utsikt over havet og solnedgangen, fra terrassen.

 Heldigvis, der fantes en Kiwi.butikk i samme bygning, så det ble wienerbrød til kvelds.  Vi var jo litt spent på frokosten neste dag.  Det gikk fint, veldig god frokost, og til og med et menneske i resepsjon, et meget hyggelig menneske, og vi fikk betalt og gjort opp for oss, ja da, noe annet hadde vel vært veldig merkelig.

Et knøttlite rom med plass til to senger, to stoler, et kjøleskap og et lite bord, men stort nok for en kort overnatting.

 

Herifra skulle vi besøke Giske Kyrkje og Alnes fyr, mer om det i morgen…….

7 kommentarer om “Veien til Ålesund og lite mat på hotellet

  1. Da befinner du deg like utenfor min dørstokk, nesten (4-5 mil):):) Det går rykter på bloggen om at du fyller år i dag.
    Er litt seint ute, men vil likevel; GRATULERE MED DAGEN! :):):) Klem<3

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s