Ålesund, en snarvisitt…..

 Jeg er veldig fascinert av historien om bybrannen i 1904. Tenk det, 10 000 mennesker ble husløse,  I løpet av 16 timer ble 850 bygninger lagt i aske.  Dette var midt på vinteren, 23, januar, hvor gjorde de av seg alle de husløse?  Du kan lese mer HER .  Hvert år 23. januar klokken kvart over to om natta samles bybrannentusiaster fra mange steder for å følge i brannens fotspor gjennom byen.  På Jugendstilsenteret kan man også gjenoppleve historien i ‘Tidsmaskinen.

Men det var ikke det vi hadde planlagt, vi hadde planlagt en tur med Bytoget i Ålesund. Vi ville oppleve Ålesund fra togvinduet med en guidet tur rundt i sentrum og til byfjellet Aksla og Fjellstua.  Varighet 1 time, passet oss veldig bra.  I følge vår informasjon skulle startplassen være Dronning Sonjas Plass, og vi møtte i god tid.  Vi fant parkering like ved og rusla litt rundt med rullestol og kamera mens vi ventet.  Vi syntest vel det var litt merkelig at der ikke var noen andre som skulle kjøre tog, og såg heller ingen plakater.

 

 Og hva skjer så?  Jo plutselig kommer det vesle toget og det stopper ikke, aldeles ikke, det kjører bare forbi!!!

 Nå begynte vi virkelig å lete etter en plakat, og fant den, i motsatt ende av der vi kom inn til Dronning Sonjas Plass, og cruiseterminalen, hvor er nå det da?  Og kan vi rekke det på 10 min?

 Der kunne vi se en cruisebåt ihvertfall, da var sikkert cruiseterminalen i nærheten, og vi la avgårde med rullestol og kamera.   Vi rakk det, men fikk ikke være med!!!   Ingen rullestol takk,  Selv om vi kunne slå den sammen….Vi kunne til og med ha betalt en plass for den hersens stolen, men fikk ikke engang prøve oss å foreslå det.  Niks rullestol.  Og hvis toget hadde startet der det egentlig skulle, så hadde vi rukket å sette stolen inn i bilen vår.   Ja ja ja er det slik denne turen skal bli tro? Vi kan notere oss alt vi hadde planlagt men som vi likevel ikke kunne gjøre pga av handicap?  Som er manglende lunge med tilhørende dårlig pustekapasitet.   Det var synd, jeg hadde virkelig lyst på den turen der, det hadde vært så fint for meg, med å bli fraktet rundt slik.

Det var sikkert mye annet vi kunne ha funnet på i stedet, men luften gikk liksom ut av oss. 

 Det er da mange fine fotomotiv i Ålesund, vi knipset litt istedefor, på vei tilbake til bilen

 Båter så klart, jeg finner alltid vakre motiver med båter…….

Molja fyr, en unik opplevelse, et av rommene på Hotell Brosundet, rom 47 les mer HER.  Det kan vel være ganske spennende å overnatte her?   Ja det er vel et bra tips, værsågod.

Vi satte kursen ut av byen, mot Nordfjordeid som var neste stopp.

 

Mange mange fine motiver i Ålesund….

12 kommentarer om “Ålesund, en snarvisitt…..

  1. Veldig flotte bilde av Ålesund. Eg gjekk (sprang) opp alle trappene til Aksla, for nokre år sidan og i tre dagar etter måtte eg gå baklengs ned alle trapper som kom i min veg, for eg blei så gangsperr at det var niftst.

    Liker

  2. Vakker by! Absolutt av de vakreste i landet:):) (bor 5km fra kommunegrensen).
    Men jeg syns det var diskriminerende at du ikke fikk med rullestolen på toget. Går det virkelig an?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s