Nordfjordeid, og gratis middag…….

Slike fartøyer har vi reist med ofte på denne turen vår.  De fleste turene er veldig korte, så plassering har ikke vært noe tema.  Vi forlater ikke bilen under overfarten, og det er helt greit det.    Ledsagerbevis og honnørbillett har virket så ymse, noen ganger får vi det, andre ganger ikke. Vi argumenterer aldri, vi betaler det de forlanger og ferdig med det.

 

Lunsjpause i Ørsta, må jo selvfølgelig ha slik utsikt da.  Målet vårt denne dagen er Nordfjordeid, og Sentrum Hotell.  Der har vi bestilt rom med frokost og kveldsmat (?)  Første gangen vi ser at det serveres kveldsmat, og vi lurte litt på hva det kunne være.  Vel framme ved Sentrum Hotell ble vi ltt skeptisk.  Låst dør, lukket og mørkt overalt!!  Rett og slett stengt hotell.  Men heldigvis, lapp på døra, telefonnummer vi skulle ringe.  Jo visst.  I andre enden var det en herremann som fortalte at han hadde bestilt rom til oss på Rica Nordfjord Hotell, og han hadde også bestilt og betalt den «mystiske» kveldsmaten.  Han gav oss ikke noen grunn for hvorfor vi var flyttet over til et annet hotell, og vi spurte heller ikke.  Men jeg tenkte litt på at nå hadde det jo vært noen mål vi ikke hadde nådd, først Alnes Fyr, så Bytoget i Ålesund, og nå et stengt hotell, så jeg ble litt sånn hmmm…….

Etter å ha ankommet hotellet så fant vi fort ut at det var slett ikke noe dårlig overflytting vi hadde fått. Standarden var nok ganske mye høyere på erstatningen vi fikk  nemlig Rica Nordfjord Hotell.

Den røde «posen» til høyre er «barskapet» vårt.  Det inneholder rødvin, jegermaister, øl, vinglass, drammeglass og kjeks.

 

Ved ankomst i respesjonen sa den hyggelige damen med en gang at «han» hadde bestilt og betalt middag for oss.  Det var bare å velge og vrake blant hovedrettene!!!   He he ja det ble en nydelig ørretmiddag, trolig den beste jeg har smakt på veldig lenge.  Men nå vet vi fremdeles ikke hva «kveldsmat» innebærer på disse trakter.  Og vi vet heller ikke om Sentrum hotell er nedlagt eller om det bare var tilfeldig stengt denne kvelden.

Vi har bestilt omtrent alle overnattinger til turen på booking.com.  Det fungerer veldig bra.  HER kan du lese mer om Nordfjord Hotell, der var det virkelig bra, både rom, restaurant og alle de andre tilbudene de hadde.


 Naboen vår, bodde utenfor vinduet.   Han var litt bråkete, men er jo så nydelig…..

 

12 kommentarer om “Nordfjordeid, og gratis middag…….

 1. Dere har da en fin tur ser det ut som..Nå har jeg også begynt ferie, så nå venter jeg bare på sola.. Ser den kommer til helga, ser fram til det..
  Ha en fortsatt fin tur.

  Liker

 2. Nå har jeg lest og sett på flotte bilder fra mitt eget området. Så koselig at dere har tatt turen til denne kanten av landet. Samler mine kommentarer her.
  Først en kommentar til dette innlegget: Kveldsmat er vanlig på mange hoteller rundt omkring her distriktet. Det er brød, pålegg, noen ganger litt varm mat som en enkel suppe + kaffe/te/melk og juice. På noen hotell er det også mulig å steke sine egne vafler. Mange gjester liker dette hjemmekoselige tiltaket.
  Så over til de andre innleggene fra denne turen. Hustadvika Gjestegård har jeg besøkt noen ganger og trives veldig godt. Ingenting er som en fin varm sommerkveld på verandaen i «havlandet». Så godt at du hadde med ullsokker! Det har man virkelig hatt bruk for hittil i sommer.
  Atlanterhavsveien er et yndet utfluktsted for oss som bor her. Været kan by på store variasjoner her og dermed blir opplevelsene ulik fra gang til gang. Og ja, det er Håholmen dere så.
  Kristiansund var i mange år min by nummer 2. Jeg var gift med en Kristiansunder og selvfølgelig ofte på besøk hos familie. Kjekt å se alle bildene du har derfra.
  Synd det ikke ble lengre stopp i Molde. Dere skulle kjørt opp på utsiktspunktet «Varden» – 407 m.o.h . Der får man utsikt til Moldepanoramaet med 22 fjelltopper i Romsdalen! Romsdalsmuseet er også en vidunderlig plass. Enkelt å komme seg rundt der med rullestol.
  Ballmiddagen på Ørskogfjellet kjenner jeg godt til. Det har vært en tradisjon i over 40 år på Fjellstova. Tidligere var det lokale folk som drev stedet, men de siste årene har det vært en hollender. Heldigvis fører han norske mattradisjoner videre. Fjellstova er kåret til den beste «rasteplass» for yrkessjåfører flere ganger, så dere valgte rett i å stoppe her.
  Ålesund Airport Hotel var jeg faktisk ikke klar over. Der ser du; vi som bor i området kjenner ikke til alle muligheter. Men så er det også sjelden jeg har bruk for hotell her. En enkel og helt OK overnattingsplass for folk som klarer seg selv. Egentlig er det jo sjelden reisevante folk har bruk for resepsjon. Om noen av mine bekjente spør etter overnatting i området rundt Ålesund, vil jeg anbefale dette stedet. Og henvise til bloggen din.
  Giske kommune har mye historie å by på og mange naturvakre steder. Og du; det er mulig å kjøre opp til fyret! Veien går mellom husklyngen. Etter det jeg husker går veien opp til fyret omtrent ved det røde og blå huset på bildet i «rekketunet». Synd dere ikke fant fram. Giske kirke og historien derfra har du beskrevet veldig godt!
  Som Ålesunder synes jeg det er en skam at dere ikke fikk være med Bytoget. Da hadde dere fått opplevd byen på en flott måte. Likevel har du fått knipset mange flotte motiv. Brosundet, eller Ålesundet som det opprinnelig heter, er flott med alle de ombygde sjøbodene rundt. Populære hotell, men dyrt å bo der. De husene som har leiligheter, er blant de dyreste i byen. Enkelte er villig til å betale mye for beliggenheten! Atlanterhavsparken (akvarium) må dere besøke neste gang dere er i Ålesund. Et fantastisk område, godt tilrettelagt for rullestolbrukere. Likeså Jugenstilsenteret med tidsmaskin.
  Den store gule bygningen over Molja Fyr (med rom nr 47) er min barneskole; Aspøy skole. I min oppvekst var dette en av landets største folkeskoler. Vi innfødte kaller skolen for «Slottet» og det er mange turister som lurer på hva den vakre bygningen inneholder. Det siste bildet du har fra Ålesund er en av de flotteste husene i Ålesund. Jeg har skrevet et på bloggen min om dette huset: http://sollerlover.blogspot.no/2009/06/rnnebergbua.html
  Rica Nordfjord Hotell var ingen dårlig erstatning! Og jeg ser at dere har det koselig på tur. Middagen ser deilig ut og nå har du også fått forklaring på kveldsmat.
  Jeg ønsker dere god tur videre og følger gjerne med! Dette er slikt jeg liker å lese. Selv reiser jeg til Mallorca neste helg.

  Liker

 3. Randi’s Tanker: Tusen hjertelig takk Randi, nå fikk jeg fyllt mange huller i min kunnskap om det flotte distriktet som jeg gjerne kommer tilbake til. Og da skal jeg nok finne veien helt fram til Alnes Fyr!! Og kjøre med bytoget i Ålesund.

  Liker

 4. Håper alt står bra til og at du bare har ferie fra reisebloggen, he he. Vi tenkte vi skulle reist sammen med dere, men det ble bråstopp fra dere etter Nordfjordeid. God tur videre!

  Liker

 5. Reiseglade pensjonister: Jo da, det ble litt bråstopp,det ble så mange å forholde seg til, vi må jo være litt sosiale også underveis. Men NÅ kommer det snart mer, så bare følg med…….

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s