Leirvik i Sognefjorden

Turen fra Nordfjordeid til Leirvik i Sogn var i grunnen ikke så mye å skrive om, kanskje vi var trøtte og slitne? Det ble vel en av de lengste etappene våre.  Vi fulgte E39 helt til Lavik.  Der tok vi ikke ferja over til Oppedal, men vi fortsatte ut fjorden og målet var Leirvik.

Vel, egentlig var målet vårt Losna og Losnaspelet.  Vi hadde uflaks, det blir oppført bare annenhvert år, og det var i fjor og blir igjen neste år.  Gubben har begynt med slektsgranskning, og hele denne turen var også i gamle slektningers fotspor.  Det var nesten så han hadde aner blant ridderne på Losna, men det var nok bare inngiftet familie.  Uansett, det er jo spennende å tenke på at tidligere tipp-er hadde vandret blant disse menneskene.

Du kan lese mer om Losnaspelet HER.  Vi kunne ha tatt ferje ut dit, men ettersom der ikke finnes noen fastboende, og ferja måtte ta en ekstratur bare med oss, så strøk vi det fra listen vår.  Etterpå har vi studert kartet nøye, vi burde nok tatt en tur helt ut til Norges vestligste punkt, ihvertfall til strandkanten der vi kunne kanskje se det:  Utvær fyr!!   Kommer vi på de trakter igjen så skal vi ta ferja til Krakhella og bo på Ytre Solund.


Vi trodde vel knapt at det kunne finnes hus i Leirvik. Men joda, visst fantest der hus……. På kartet vårt var det bare en liten firkant.  Vi hadde jo bestilt rom på Leirvik Kro og Motell, så vi visste jo at det fantest.  (Eller kanskje ikke?  Vi hadde jo en opplevelse foriige kveld med et stengt og mørkt hotell)    Men ellers da, jo visst, der var det både butikk-senter og gjestehavn, frisør, bank og post.

Jeg husker ikke alltid på det at jeg har blitt funksjonshemmet, og det er jo en bra forglemmelse.  Men ikke alltid, her kunne jeg ha bedt om rom i 1. etasje, men det hadde jeg ikke, og måtte streve opp trappa hver gang vi skulle opp og ned.  Det var litt strevsomt.  Så ja jeg ringte straks til et annet hotell vi hadde bestilt rom på, og ba om rom i 1. etasje, og det ordnet seg.

Er dette et gammeldags båtopptrekk tro?

Det var veldig trivelig i spiserommet, og flott utsikt fra Terrassen.

 

Mye rart å se på mens man venter på maten.  Og på menyen hadde de noe veldig lokalt som jeg ikke husker navnet på og slett ikke våget meg til å bestille!!!

Fikk virkelig sansen for denne dekorasjonen som hang på veggen.

Vakkert vindu…..og fin utsikt

Ja visst, denne kroken fantest også…

 Dette er frokostavdelingen, med god frokost og hyggelig vertskap.

Avdelingen her var en gang stedets butikk,.

Ha ha ha ha, vi var ikke alene på dette motellet.  Her var det kjendiser.  Og den hyggelige Leo fortalte at det var Rockefestival litt lengre oppe «dalen».  Han lurte på om vi skulle dit!!   Ja vi kunne vel se slik ut!!!   Gamlinga på tur.  Hadde det vært  rock fra femtitallet så kunne det vel ha vært et tilbud, men dette var vel dagens rock……

 Laia  tok seg godt av alle gjester.  De har selvfølgelig sin egen hjemmeside, og den finnes HER

 Greit rom og gode senger, selv om de kanskje var litt smale….(bortskjemt hjemmefra…)

 

Vannkoker, kaffe og te fantes, omtrent som i Japan dette….

Når man ser på Leirvik fra den andre siden så er det jo et lite sted, men et veldig hyggelig lite sted!

Industri finnes også her, leste vi Kværner på et skilt tro?

Ferja fra Rysjedalsvika til Rutledalen var ikke akkurat overfull.  Likevel presterte ferjematrosen å kjefte på oss fordi vi somlet med å finne fram veksel, han hadde så mye å gjøre påstod han!!!   He he, ja ja sier jeg bare.  Vi har tatt mange ferjer på denne turen og det er vel nesten så dette temaet fortjener et eget innlegg.

Neste stopp ble på «fjellet», Stordalen Fjellstove, artig det også………

 

6 kommentarer om “Leirvik i Sognefjorden

 1. Utrolig koselig å se bilder fra turen din 🙂 Det så jo kjempekoselig ut der dere overnattet da, litt KOSELIG liksom,om ikke STORT og digert og luksus, så absolutt veldig koselig 🙂 Det høres ut som dere har en bra tur :-)Fortsett med bilder fra turen da 🙂 Man får tips til steder man kan dra selv,herlig ❤ Kos deg, og ta deg en tur på rockefestival du ❤ klem ❤

  Liker

 2. Der har vi vært og bodd. Slitsomt å ta med senga hjemmefra, he he, men vi har alltid med våre egne puter på bilturer, ellers var vi veldig fornøyde. Verftet dere så har vært i privat og Kværners eie, men nå eies det av Havyard Leirvik, de bygger fiskebåter bl.a, vi fikk en privat omvisning. Takk for turen!

  Liker

 3. frodith: Ja det var veldig koselig der!! Men rockefestivalen,neii tror ikke det……fint om andre får tips om hvor de skal dra, det er jo litt av meningen. Jeg søker alltid på nettet når vi skal noen steder. Da finner jeg ofte omtaler fra andre, og det er mer nyttig enn bare hotellenes hjemmesider.

  Liker

 4. Reiseglade pensjonister: Å ja, lurt å ta med seg puter, det har vi jo som oftest plass til i bilen. Takk for tipset! Spennende at de bygger fiskebåter der, så flott at det finnes slike arbeidsplasser.

  Liker

 5. Så fint at folk finner turen til Leirvika ^^ Er ikke så ofte det kommer nye folk på besøk til heimkommunen eg kommer fra. (:
  Håper dere hadde det fint, og at dere tar turen igjen (:

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s