Stordalen Fjellstove, til fjells denne gangen…..


Midt i et fantastisk turterreng – berre 1,5 timers tur frå Bergen, kjem du til Stordalen Fjellstove i Masfjorden.  Vi tilbyr koseleg overnatting på fjellstova eller i hyttene.  Og hugs – vi i Stordalen Fjellstove er kjende for vår gode mat. 
Stordalen er perfekt som utgangspunkt for både korte og lange turar, oppmerka løypar – sommer som vinter.  Her finn du store område for småviltjakt og fiske.  Velkomen tilporten til Stølsheimen.

Ja slik begynner reklamen for Stordalen Fjellstove på hjemmesiden deres.  Hvordan i all verden havnet vi her da, vi som skulle langs kysten i Møre og Romsdal, og Sogn og Fjordane?   Jo vi er jo på vandring i forfedrenes fotspor, og da havnet vi på Osland, like før oppstigningen til fjellet her.  Istedefor å kjøre tilbake samme vei som vi kom så fant vi oss en overnatting i «løypa» og da ble det over fjellet en tur.


Veien på Sognefjordsiden var ikke så aller verst, helt tydelig at det bar til fjells.  Ble jo nesten snaufjell før det begynte å bære litt nedover igjen.


Første overraskelsen var nok at parkeringsplassen var omtrent full, og det samme var spisesalen.  Etterpå, senere på kvelden var det rett og slett tomt igjen.  Ingen biler, ingen gjester.  Det var dagens buffet som var trekkplasteret, det hadde vært omtrent 80 personer innom, bare for å spise middag.  De lengstfarende kom helt fra Bergen,du verden, litt av en tur for å spise middag!!  Det var vel sikkert en kombinasjon av fin søndagstur og god mat tenker jeg.

Hovedbygningen inneholder spisesal, tv-stue, salong og rom for overnatting.  Vi fikk rom i en av de andre bygningene. Og vi var de eneste gjestene på hotellet denne natta!!


Hyggelig salong


TV-stuen


Spisesal, ganske fredelig etter at alle de 80 andre var reist hjem…..


Sannelig fikk vi også middag, deilig skinkestek, nydelig mat.


Vi fikk lov til å parkere like utenfor døren, det var bra, det var et stykke fra parkeringsplassen og hit, jeg kunne nok ha klart å gå men det hadde tatt sin tid….


Et av de andre utleiehusene med rom.


Det var da noen flere hus også, kanskje dette også hørte til Fjellstova? 


Rommet var litt «kaldt», men helt greit likevel.


Frisk fjellbris gjennom vinduet. 


Tv var det også, internett var det verre med, men vi brukte mobilene som modem så det gikk greit.


Når jeg ser slike vann som er neddemmet, så tenker jeg på strømprisene, hvorfor det mon tro?  Jeg skulle vel ha trodd at alle magasiner skulle ha vært fulle, men de er nok tappet ned og strømmen solgt til utlandet.  Når så vi trenger strøm til vinteren, så er det «tomt» og dyrt.  Hmmmmmmm.


Kvedsro ved Stordalsvatnet


Fin frokost for kun to gjester!!


Jeg mener jeg har sett en slik før, i gamle dager.  Denne var i spisesalen.


Der bodde vi.  Turen ned på andre siden, til Bergenssiden var ganske mye tøffere enn opp fra Sognefjorden.  Det var bratt, det var svingete, der var stup og ja i det hele tatt, absolutt ikke min yndlingsvei akkurat.  Jeg snakket med min datter i telefonen, og bad henne om å fortsette å snakke med meg til vi var nede.  Jeg liker ikke slike veier!  Men egentlig så var det vel ikke så ille, vi var nok bare blitt vant til så veldig gode strekninger slik at kontrasten ble litt for stor.

Hjemmesiden deres finner du HER

        Meningen var å stoppe i Matre, men hvor ble det av Matre?  Før vi visste ordet av det var vi inne i en veldig lang tunnel, og det var det.  Etterhvert fant vi ut at vi skulle nok ha svingt avfør tunnelen, men der hadde vi ikke sett noen skilt til Matre.  Gubben hadde vært der som barn, og vi hadde noen fine bilder fra riktig gamle dager –  fra utenfor Matre Hotell.  Vi hadde noen planer om å ta noen nye, på samme sted, men det ble det ikke noe av.  Det var altfor langt å snu for å kjøre tilbake gjennom samme tunnel.
Neste mål var Rosendal, med avstikker til Varaldsøy, det kommer i neste innlegg.   

 

2 kommentarer om “Stordalen Fjellstove, til fjells denne gangen…..

  1. Det virket jo utrolig koselig da, og at folk kommer langveis fra for å spise middag 🙂 Må jo bety at dere hadde et HERLIG måltid. Det må bli litt ENKEL standard på sånne steder, litt kaldt som du sier.. Når det er sånn lite og litt privat 🙂 Men alt det andre virket jo superkoselig 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s