Rosendal


Rosendal var vårt valg fordi i traktene her hadde vi mange steder vi skulle besøke:  Baroniet, Seim, Ænes, Kvinherad Kirke og Varaldsøy.  Vi vandrer fremdeles i fotsporene til gubbens forfedre, og rundt Hardangerfjorden kryr det av spor, overalt……

Rosendal Motel, bestilt på booking.com.  Dette tror jeg nesten var det beste overnattingsstedet så langt.  Det var en leilighet, omtrent som vi bor i når vi besøker sydligere breddegrader.  Kjøkkenkrok med alt vi trenger, sovekrok med gode senger, sentralt beliggende, internett, og tv.  Parkering omtrent rett utenfor døren, og ventilasjonen –  den absolutt beste på hele turen.  Jeg er jo litt kresen på luften i de forskjellige rommene, og det finnes mye dårlig rundt omkring, veldig mye dårlig faktisk.  På Rosendal Motel var det ingen grunn til å klage!

Døgnprisen var aldeles utmerket, vi betalte kr 900,-.  Og med så mange faciliteter var det billig, mener jeg…..selv om vi måtte ordne oss frokost selv. 


Planen var å finne et spisted for å spise middag, men istedefor så fant vi en stor butikk, var det Spar tro?  Der handlet vi inn til frokost bl annet, og så ble det Fjordland til middag, et godt valg på et koselig spisested, nemlig i leiligheten.

 Veldig gode senger, ja det har det faktisk vært overalt.  Eneste minuset vi har opplevd på turen var litt smale senger på Leirvik Kro og Motell.

 Tv, jo da, vi slo det ikke på, dvs vi prøvde men fikk det ikke til.  He he det har da blitt så vanskelig å styre disse tv-apparatene, kan det være alderen tro?


Utsmykningen over sengene, det skulle vel fortelle oss hvilken side vi skulle velge?

 Slik ser Rosendal Motel ut fra utsiden, og ingen leiligheter er like………

 Baroniet Rosendal, vi gikk ikke inn……burde vel ha gjort det men…  Det så ut som om det mest spennende var i 2. etasje og jeg var i grunnen ikke innstilt på å klatre i trapper.  Vi tok en runde i parken istedefor, og det resulterte i en bildeserie som jeg har lagt ut på fotobloggen min, men den er vel verd å se mange ganger, linken finnes nederst her.

Innenfor her er det konserter og foredrag hele sommeren, mye å velge i.  Kari Bremnes var det som skulle være der neste kveld


 Fint og spesielt hagemøblement!!  Kan vel kanskje anta at dette ikke kommer fra Plantasjen??

Slottet ble bygd i 1665, og dette ble Baroni i året 1678.  De første eierne var Norges på-den-tiden rikeste arving Karen Mowat og Ludvig Rosenkrantz, en fattig dansk adelsmann.  Karen har direkte linjer opp til Kristoffer Rustung, Kaperkapteinen og sjørøveren som vi har fulgt tidligere på vår ferd etter slektsfotspor.  Rikdommen forsvant fort da Ludvig startet byggingen av dette slottet, og han var i en evig pengeknipe til sin død.

HER finner du alle mine grønne bilder fra turen vår rundt slottet.

 Vil du lese mer om Baroniet og hva som skjer der, så finner du linken HER

Vil du følge bloggene mine på facebook, så finner du linken HER

 

4 kommentarer om “Rosendal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s