Norsk folkemuseum, masse aktiviteter…….

 

Fra brosjyren:  Norsk Folkemuseum presenterer dagliglivet i Norge fra 1500-tallet og fram til vår egen tid. Her finner du både hverdagsredskapene og de flotte kulturskattene som ble brukt til fest og høytid. Friluftsmuseet viser 160 historiske bygninger som er flyttet til museet. Utstillingene viser norske og samiske kulturskatter og dagsaktuelle temaer.  Hver dag ønsker våre draktkledde tunverter velkommen til historiske miljøer.  Opplev folkedans-og musikk, smak på lefsene eller ta en tur med hest og vogn.

Et besøk på Norsk Folkemuseum kan egentig ta flere dager.  Der er så mye å se på, og der foregår så mye overalt.  Vi var der nesten en hel dag, og vi rakk slett ikke over alle bydeler og landsdeler.  Utstillingene fikkvi heller ikke sett, så vi må nok tilbake flere ganger, helt klart det!!  Bildet over her er fra bydelen Enerhaugen i Oslo.

Det er åpent alle dager, om sommeren fra 10 – 18 og fra september til mai 11-15.  Billettpriser voksne 110, pensjonist, studenter 85, barn (6-15 år) 30, familie 225.  OBOS-medlemmer kr 85

Butikken på Enerhaugen.  Det vandret barn og ungdom her, i tidsriktige klær, artig innslag, vi følte virkelig at vi «var der»

 Soverom, nei stue er det vel, på Enerhaugen.  Slik gjorde det, i sin trangboddhet, pakket senger ut og inn….

 Og så klesvasken da, på kjøkkenet

 Kiosken, synd at det var glass foran, hadde vært artig om den var åpen og med betjening.  Men de kunne vel ikke selge disse gamle flotte tingene så klart……

 Au og au, her var det ikke akkurat godt å kjøre rullestol!!

 En kiosk av det gamle slaget

 Kafe, det ble ikke akkurat billig med lunsj for 6 omtrent voksne her.  Men det kan gjøres mye billigere, mange steder på området fantest det steder hvor man kunne sette seg ned med medbragte nistepakker.


Herlig rekesmørbrød på kafeen.

 

På Norsk folkemuesum er det 160 bygninger.  Morsomt, veldig morsomt er det jo da et fire av dem kommer fra den gården hvor gubben og barn og barnebarn har sine aner, nemlig Nestunet i Hardanger.  Helt fra 1650 har det bodd slekt der, og du kan lese mer om gården HER.  På bildet her sitter tre av etterkommerne på trammen på Nestunets Eldhus fra 1600.  Disse tre bor i Bergen, ikke så veldig langt fra slektens «vugge» egentlig.

 Flere hus fra Nestunet, stabburet helt til venstre, så eldhuset og så bualoftet

 Her har vi bygninger fra Trøndelag

 Og dette er vel kanskje også fra Trøndelag.   Hele dette området med bygninger er delt opp i «distrikter»

 Absolutt ikke lov nei, her finnes det både griser og kyr

Man kan få lov til å være med på foring av husdyra til bestemte klokkeslett på dagen. Jeg regner med at kyrne klarer å fore seg selv, men det finnes andre varianter….

Andre aktiviteter på programmet kunne være lefsebaking i Numedals eldhus, kjøring med hest og vogn, turistgudstjeneste i stavkirken (søndager), ‘extreme Makeover, en besøkende blir kledd i 1700-talls festkjole (lørdag-søndag) og mye mye mer, her er det vanskelig å kjede seg.  Neste gang vil jeg gjerne se OBOS-gården, med leiligheter fra 50 og 60-tallet.  det rakk vi slett ikke denne gangen.

Slike opptrinn som dette kan vi også plutselig finne, artig og uanmeldt……

 

 Det blir flere turer hit, helt klart.  Vi må jo også fotografere alle etterkommere utenfor tippoldemors eldhus!!! 

6 kommentarer om “Norsk folkemuseum, masse aktiviteter…….

 1. Hanne: Ja og det er jo nesten flaut, vi har bodd her i over 40 år, 40 min fra parkeringsplassen på Norsk Folkemuseum, og dette var første besøket!! Vi har vært flere ganger på sjøfartsmuseet, men folkemuseumet har vi vandret forbi. Bedre sent enn aldri sies det jo, vi skal dit flere ganger, helt klart…..

  Liker

 2. future.blogg.no: Tusen takk skal du ha. Jeg er i grunnen fornøyd med designet jeg allerede har, så jeg tror ikke jeg vil være med i konkurransen din. Men det er sikkert mange andre som vil være med, lykke til!

  Liker

 3. Det på Enerhaugen har jeg faktisk ikke sett 🙂 Må dit å se 🙂 mang bydeler her med litt sånne små-gamle hus,men ikke SÅNN som det du viste her 🙂

  Liker

 4. frodith: Du har jo vært så flink til å vise oss andre hva Oslo har å by på, morsomt da at jeg kunne vise deg noe du ikke har sett!! Det er nok slik at det vi har nærmest ser vi ikke så godt! Vi skal bli flinkere nå, det har jeg bestemt meg for, Oslo har så enormt mye å by på……

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s