Hester, Symakeriet og bagasje…..

Det ble ingen lang stopp på Trofors, det ble middag, søvn og frokost og så var det videre til neste stopp.  Travel tur dette, men igrunnen mest fordi vi «mistet» de fire dagene i starten. En deltaker var ventet med fly nordfra denne dagen, og vi skulle sjekke inn på Fru Haugans Hotell i Mosjøen.

I Mosjøen og omegn finnes det litt av hvert, spesielt når det er Galleria, Toppenkurs og Utflytterstevne på en gang.  Disse hestene jeg fant, de er nok der hele året.  Symakeriet kommer nok bare på besøk når det er noe annet som foregår, og forsvunnet bagasje, ja det finnes vel også hele året………..

 

Jeg liker veldig godt å fotografere hester.  Det er noen utrolige og vakre dyr.  Eneste minuset for meg er at de er så store.  Jeg foretrekker et gjerde mellom oss.  Lurer du på avstanden mellom meg og hestene så er hemmeligheten en kraftig zoom på fotoapparatet!!   På Langvatn Gård kan den som føler seg moden for slikt melde seg på ridekurs for voksne, eller bli med på ridetur, eller noe annet relatert til hest.  HER finner du link til ridekursene.  

Jeg «fant » disse hestene noen meter fra tunet på gården.  De var mange, jeg vil vel nesten kalle det for en flokk med hester ettersom jeg kunne telle 7 stk på en gang.  Det var jo nok til at jeg ihvertfall ikke ville ha beveget meg på det veistykket.  

Langvatn Gård har sin egen facebookside, den finner du HER

Men…de som skal hit for en ridetur eller ridekurs ville vel mene at det var rene paradiset å vandre mellom disse store dyrene.  Jeg er ikke glad i bjeffende fremmede hunder heller, så da det også åpenbarte seg en løs hund som bjeffet som gal, ihvertfall bjeffet som rasende så var det takk for meg på den veien.  Men hunden var snill den, det ble meg fortalt etterpå, den ville bare ha litt oppmerksomhet og kos.  Ja ja da ble det nok en misforståelse mellom oss.

Jo da, vakre dyr.  Det var søndagskafe på gården før, jeg vet ikke om det er det enda, men det står vel på facebooksiden deres.


 

I forbindelse med marked og tilstrømming av masse mennesker i Mosjøen by dukker det opp produkter laget av flittige hender.  Her fant vi et av dem, Symakeriet.  Og sannelig var det en kusine med ektemann som var mesteren for alt dette vakre som fantes her:

Symakeriet har sin egen facebookside, den finner du HER

 

Hanen er godt kjent i Mosjøen, den finnes også øverst i Øyfjellet, og her er det noen som lager sin egen versjon.  Den ble vakker!!

 

Tomt bagasjebånd, helt tomt.  Det var vel nesten ikke til å tro.  Vi skulle hente vår fjerde deltaker til reisen vår.  Hun kom fra Stokmarknes, med flybytte i Bodø før hun landet i Mosjøen.  I Mosjøen kom det vel rullende fire-fem kofferter.  Men det manglet en.  Ja tenke seg til det manglet en!!  Jeg hadde vel nesten trodd at med så lite bagasje å holde styr på, som omtrent kunne telles på en hånd, så skulle alle komme fram til sitt bestemmelsessted.  Men nei da, den siste kom ikke, den vi ventet på.  Den var plutselig sendt til Tromsø!!  Nå må vi jo dele ut litt plusspoeng også da, den ble pent og pyntelig levert på hotellet i Mosjøen sent på kvelden, før eieren hadde sovnet.  Jeg har ikke det minste greie på bagasjehåndtering på flyplasser, det er jo helt tydelig ettersom jeg ikke kan skjønne at slikt kan skje.  Men…..det var kanskje veeeldig mange kofferter i Bodø som svirret rundt og tok seg en liten dans på egen hånd, og da kan jo slikt skje, at noen blir borte en stund.  Slike kofferter på ferie er nok ikke helt enkle å holde styr på.

 

2 kommentarer om “Hester, Symakeriet og bagasje…..

  1. Jeg er veldig redd hester, og må ha milevis med zoom i mellom meg og hesten…Men jeg har som mål å klappe en hest, OG å sitte på en senere …før jeg dør hvertfall…så jeg regner med å ha litt tid på meg 😀

    Liker

    1. frodith: Jeg har gjort det. Min søster plasserte meg oppå en hest som hun hadde i tau etter sin hest og vi red avgårde. Det ble med den gangen, fristet ikke til gjentagelse. Men jeg har da gjort det. Og jeg har klappet en hest også, så jeg er ferdig med det. Lykke til du da.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s