Selbusjøen Hotell & Gjestegård, trivelig……..

Her fant vi det meste av det vi ville ha.  Atmosfære, hyggelig betjening, fine rom, lekker frokost, kjempebra  middag. fine salonger, gamle vegger og ikke minst SELBU.  Alt min glede over alt dette  kan vel være fordi jeg er hekta på selbumønsteret, i strikketøy vel og merke

  Litt om hotellet, klippet fra deres nettsted:

 Selbusjøen Hotell og Gjestegård – Fra handelssted til hotell

 Handelsmann Fredrik Birch var født i Trondheim i 1826, men kom 24 år gammel til Selbu i 1850. Der kjøpte han  eiendommen Haverneset av Thomas Nielsen Bell og etablerte Selbus første landhandleri. Birch var en driftig kar  og utvidet snart virksomheten med bakeri, postkontor og produksjon og salg av kvernsteiner fra et brudd som ble  kalt Kvittyten ved Kvernfjellvatna. Gårdsdriften ble dessuten ivaretatt på fremragende vis.

I 1898 overtok sønnen Paul Birch. Han nedla etter en tid kvernsteinsdriften og tilbød inspeksjonsstua ved bruddet til Trondhjems Turistforening som turisthytte. Den øvrige virksomheten drev han til 1915, men solgte da eiendommen til Selbu Turberkuloseforening, som ønsket å etablere et tuberkulosesanatorium på Haverneset. Etter at sanatoriet ble nedlagt i 1955 ble eiendommen tatt i bruk som aldershjem og helsesenter frem til 1987. Da hadde kommunen bygget nytt helsesenter i Selbu sentrum, og eiendommen ble overtatt av hotellekteparet
Toril og Arild Øien som etablerte Selbusjøen Hotell og Gjestegård.

Hotellet ligger vakkert plassert ved Selbusjøen.


Det var laaangt å gå til rommene, ihvertfall for meg som er litt dårlig til akkurat det med å gå i lange korridorer
 

Korridorer med stoler det er veldig praktisk, det liker jeg.

Nydelige rom, masse puter, god søvn.  Og så var det slik, det fikk vi oppklart etterhvert, de hadde oversett at jeg hadde bestilt handicaprom, eller nær heis.  Vi hadde fått rommene med finest og best utsikt.  Ja sånn kan det bli når noen bare vil gjøre det beste.  Den hyggelige damen i resepsjonen var veldig lei seg da dette ble oppdaget morgenen etter, da jeg skulle betale.

Se på dette da, Stramaibroderier av gammel årgang, pent og pyntelig er det vakkert på toalettet, handicaptoalettet.  Det var vel en ide med de gamle broderien våre?  Heng dem på toalettet!!

Menyen her var spesiell, og dette er:  Smørstekt fjellfisk fra Selbusjøen med potetmos, gulerøtter og rømmesaus. Kan absolutt anbefales


Reiseklubben Artigreiser slår til med et møte før det er leggetid.  Møtet ble holdt i en av de hyggelige salongene på hotellet.


Innbydende og hyggelig
 


Ja det var her vi hadde møte, fint gammelt bord….og jeg tror det er noen kongelige som henger der på veggen.

Enda en fin krok på hotellet…

De Historiske er en unik medlemsorganisasjon som består av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spiseteder.  Det er 53 hoteller, 19 spisesteder og 1 båt som er medlem av gruppen.  

Selbusjøen Hotell er medlem av De Historiske hotell og spisesteder.  For å få tildelt en slik tittel kreves det et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi.

Utsøkte matretter og årgangsviner, vakker kunst og kultur, design og utsmykking basert på lange tradisjoner og historie, herskapelig behandling, spennende historiefortellinger, en romantisk stemning og mye mer kan oppleves uten å måtte forlate hotellene. Golf, kanefart, skiløyper, fjorder, fosser, fiske, jakt, båtliv, fjelltopper, museer, shopping, ridning, vandreturer og mye mer kan du oppleve rett utenfor våre dører, hvis det skulle friste.

Hotellene representerer mye mer enn en god hotellseng og et godt måltid, først og fremst representerer de et mangfold av opplevelser, både innvendig så vel som utvendig.

Frokostbord er dekket, lekkert det også

Mer frokost

Salongen/spisesalen.  Her var det hyggelig.  Jeg gremmes fremdeles når jeg tenker på «salen» vi fikk sitte i på Meyergården for å spise vår frokost.  Den var forferdelig.  Her var det hyggelig og godt å sitte.

I Selbu finner man også Norsk Radio og Fjernsynsmuseum.  Den største private samlingen av radio og fjernsynsapparat i Europa. Beliggenheten er i naturskjønne Sjøbygda. Her presenteres Norsk Radio og tv historie fra 1890 til 1980, alt samlet på et sted. Man kan  ta MS Jøvra fra Selbusjøen Hotell og Gjestegård til Norsk Radio og Fjernsynsmuseum. Båten tar 50 personer og reisetiden er en time i vakker natur på Selbusjøen. Mulighet for kaffe med hjembakst eller et lett måltid.

En liten runde i Selbu må vi selvfølgelig ta vi som er litt opptatt av Selbumønster og den slags. Utenfor Husfliden står strikkedamen og strikker og strikker og blir aldri ferdig.  akkurat som oss, ja med det å bli ferdig…..

Mye fint vi kan kjøpe, her er det Selbuskjerf

Åååå   så mye fint, vi må visst bare skynde oss videre, og neste stopp blir på Røros for lunsj, og Tynset for overnatting.

 Følg med, følg med HER, nå er det jo bare en overnatting igjen på denne fine turen vår…

og HER kan du lese mer om hotellet, og bestille rom også…..

2 kommentarer om “Selbusjøen Hotell & Gjestegård, trivelig……..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s